Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Ureditev drevoreda na Ulici Slavka Gruma

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2022 11:03

Na Ulici Slavka Gruma na odseku od križišča s Topliško cesto do križišča z ulico Drska, kjer poteka prenova in gradnja fekalne in meteorne kanalizacije, bo v naslednjih dneh potekala tudi ureditev drevoreda ob cesti.

Obstoječa drevesa so v slabem stanju, ob predvidenih gradbenih delih pa se je nemogoče izogniti posegom v njihov koreninski sistem. Skladno z mnenjem pooblaščenca za mestno drevje bodo drevesa odstranjena in nadomeščena z novimi sadikami vrste evropska lipa.

Na Ulici Slavka Gruma bodo gradbena dela potekala predvidoma do poletja in obsegajo rekonstrukcijo vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, vseh križišč in priključkov, odvodnjavanje ceste, ureditev fekalne in meteorne kanalizacije ter rekonstrukcijo vodovoda, po zaključku projekta pa se obeta tudi sprememba prometnega režima s prednostnim potekom prometa po Ulici Slavka Gruma. V času del je na tem območju spremenjen tudi prometni režim. Na odseku od križišča s Topliško cesto do križišča z ulico Drska velja popolna zapora, obvoz pa je urejen po ulici Brod v smeri Topliške ceste. Križišče Ulice Slavka Gruma z ulico Drska je sicer prevozno, izvajalec pa prebivalcem omogoča tudi delni dostop do parkirišč. Po zaključku gradbenih del se bo projekt nadaljeval z izgradnjo kolesarske povezave v skupni dolžini približno 2,2 kilometra, ki bo po Ulici Slavka Gruma od Osnovne šole Drska do brvi čez reko Krko v Irči vasi in nato naprej po ulici Lastovče in Povhovi ulici do križišča s Straško cesto povezala Drsko z Bršljinom.