1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice, Velika Dolina

Ureditev kotlovnice OŠ Velika Dolina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.07.2015 09:13

Stavba Osnovne šole Velika Dolina je bila v l. 2014 energetsko sanirana, zamenjana je bila streha in del stavbnega pohištva, v letošnjem letu pa bo z ureditvijo kotlovnice posodobljen ogrevalni sistem šole, ki bo dograjen z izkoriščanjem obnovljivih virov energije.

(FOTO: Facebook)

Ogrevanje šole bo potekalo s toplotno črpalko zrak – voda, obstoječi vir energije - plin, ki je eden najdražjih energentov, pa bo uporabljen le v primeru izjemno nizkih temperatur. Dotrajani plinski kotel iz leta 1997 bosta zaradi dotrajanosti in slabih izkoristkov nadomestila dva nova kondenzacijska plinska kotla, ki bosta imela bistveno boljše izkoristke energenta od obstoječega.

Namen investicije je vgradnja kvalitetnega in zanesljivega sistema ogrevanja, ki bo optimalno prilagojen dejavnosti šole in bo zagotavljal energetsko učinkovitost objekta. Predviden začetek del je 3. avgust, zaključek del pa je načrtovan v začetku septembra 2015.

Vrednost celotnega projekta znaša 100.000 evrov, od tega predstavlja vrednost pogodbenih del dobrih 75.000 evrov. Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje Savaprojekt d.d., izvajalec del pa je v postopku javnega naročanja izbrani najugodnejši ponudnik, to je podjetje Sl-inženiring d.o.o s podizvajalcem Antea Bojsno d.o.o..