tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Tilen Belošević 3 Njena.si

Tilen že pred MasterChefom prava zvezda

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice

Ureditev širše okolice Kmečke tržnice v Sevnici

Piše: R.K.

Čas objave:
05.12.2022 12:26

V teh dneh so bila zaključena dela ureditve prostora s prodajnimi avtomati na območju Kmečke tržnice v Sevnici, kjer je mogoče kupiti lokalne proizvode.

Z novim nadstreškom in enotno konstrukcijo je podoba prostora osvežena in predvsem poenotena. Z enakimi materiali je urejena tudi mobilna ribarnica. Ribarnica deluje od leta 2019. Do septembra letošnjega leta je v njej poslovalo podjetje Akval d. o. o., ki je najemniško razmerje prekinilo. Občina Sevnica je zato v oktobru izvedla postopek javnega zbiranja ponudb za oddajo mobilne ribarnice v občasno uporabo. Na razpis so se prijavili trije potencialni ponudniki, od tega en ribogojec, ki je tudi izpolnjeval vse pogoje iz poziva. To je Ribon ribogojstvo Martin Starc s.p. iz Senovega. S prodajo rib in ribjih izdelkov bo pričel v soboto, 3. decembra 2022.

V enotni konstrukciji za prodajne avtomate je predviden prostor še za dva avtomata. Občina Sevnica vabi vse zainteresirane ponudnike, da podajo vlogo za najem prostora.

V sklopu ureditev širše okolice Kmečke tržnice je bila osvežena tudi podoba stopnišča, ki Kmečko tržnico povezuje s parkiriščem za HTC. Urejena je bila tudi zaščita proti golobom.

Kmečka tržnica bo v mesecu decembru z obogateno ponudbo živilskih pridelkov in izdelkov ter rokodelskih izdelkov ponudnikov kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium odprta vsak petek in soboto od 8. ure naprej. V petek, 16. decembra 2022, pa bo na Kmečki tržnici v organizaciji zavoda KŠTM potekala tudi decembrska Sevn'ška kuhinja s ponudbo lokalne hrane in penin, ki jo bo popestrila glasba in žrebanje nagradne kartice veselja.