oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Šentrupert

Uspešni na mednarodnem razpisu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.01.2013 10:01

Občina Šentrupert je uspela pridobiti nekaj več kot 136 tisoč evrov nepovratnih sredstev. Prve aktivnosti bodo narejene pred začetkom pomladi.

Razpis Remida je bil odobren na razpisu v okviru Programa Mediteran z namenom promocije obnovljivih virov energije in izboljšanje energetske učinkovitosti.

Namen projekta je izboljšati energetsko učinkovitost in povečati uporabo obnovljivih virov energije za razvoj pametnih energetskih mest, izboljšati lokalno energetsko strategijo z novim partnerskih sodelovanjem javnega, zasebnega in ljudskega partnerstva. Občina Šentrupert želi izdelati poglobljeno študijo izvedljivosti centralnega daljinskega ogrevanja vzhodnega dela Šentruperta na lesno biomaso (v sklopu pilotnega projekta s podrobnim investicijskim načrtom, načrtom vzpostavitve partnerstva in finančnim načrtom za iskanje bodočih investitorjev). Šentrupertski projekt je ocenjen na dobrih 160 tisoč evrov, pri čemer Evropska unija prispeva 85 odstotkov potrebnega denarja oz. dobrih 136 tisoč evrov.

„Vesel sem, da je Šentrupertu zopet uspelo pridobiti lep znesek nepovratnih sredstev. Gre za mehki del projekta, se pravi za izdelavo vseh potrebnih študij, projektne dokumentacije, investicijskih načrtov, da bo ta projekt kvalitetno zasnovan že v svojih temeljih in potem bo prešel v realizacijo. Prepričan pa sem, da se bomo skozi mednarodno sodelovanje marsičesa naučili in na ta način prispevali k temu, da bodo ti modeli uporabni tudi kot primeri dobre prakse tako v Sloveniji kot v državah, iz katerih izhajajo partnerji tega projekta,“ pojasnjuje župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

REMIDA je krajše poimenovanje za razpis z naslovom smaRt Energy chains and coMmunIties in the meD Area oziroma Veriga pametnih energetskih mest v mediteranskem območju. V projektu, ki je vreden 1,4 milijona evrov, sodeluje deset partnerjev iz Italije, Španije, Francije, Grčije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore in Slovenije, ki jo zastopa Občina Šentrupert. Nosilni partner je italijanska provinca Gorica.

Rupert Gole o uspehu na razpisu Remida