nicola-tanturli, iskalna-akcija Svet24.si

FOTO: Pogrešanega 21-mesečnega malčka našli v ...

gasilci stara vrhnika Svet24.si

V tragediji na avtocesti ugasnila tri življenja; ...

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

solkan, soča, utopitev Svet24.si

Je utopitvi dečka v Soči botroval nenaden ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

polna luna denar Dobra karma

Razkrivamo: denar vam na polno Luno prikliče ta ...

Britney Spears Njena.si

Britney Spears sodnici razkrila življenje v ...

Novice Brežice

Uspešno zaključili prvo šolo za župane

Piše: Zavod Dobra družba, M.D.F.

Čas objave:
02.10.2018 08:53

Prvo šolo za župane v Posavju, je z uspehom zelo uspešno, izdelalo trinajst učenk in učencev.

V Zavodu Dobra družba so zelo zadovoljni z odzivi iz lokalnih skupnosti na to akcijo. Tokrat so jo organizirali prvič, vendar večina vidi v tem priložnost za sodelovanje ne samo v tem predvolilnem času, ampak tudi po volitvah.

Sodelovale so predstavnice Ozare Brežice, Zavoda Emma, Društva gluhih in naglušnih Posavja, predstavnik Koronarnega kluba Brežice, predstavnici javnih zavodov ZPTM Brežice in KŠTM Sevnica ter kandidati za župane in občinski svet na novembrskih volitvah: Franjo Debelak, Srečko Ocvirk, Aljoša Rovan, Matija Kolarič, Božidar Resnik in Katja Čanžar.


In kaj so imeli pri pouku?
Od pouka samega, bi radi izpostavili participativni proračun, ki je tudi požel največ zanimanja pa tudi vprašanj. Pri tem gre za del proračuna, ki je razporejen tako, da pri porabi tega deleža sodelujejo in odločajo prebivalke in prebivalci občine. S predlogi in glasovanjem določijo, katere investicije so v skupnosti najnujnejše in kako bodo s tem prispevali k izboljšanju kakovosti življenja v občini.

Najboljša posledica takšnega vključevanja svojih ljudi pa je, da se občani počutijo vključene, postanejo bolj aktivni in motivirani in sodelujejo pri vzpostavi novih še boljših vsebin in javnih storitev. In to je tudi ena od možnih rešitev enega najmočnejših izzivov v Posavju, saj so v vseh občinah slišali, da so ljudje postali apatični, odtujeni in da se zelo težko pride do njih.