pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Metlika

Ustvarjanje podjetniškega okolja v Beli krajini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.11.2015 08:19

V Razvojno informacijskem centru Bela krajina proučujejo možnosti vzpostavitve podjetniškega inkubatorja in coworking prostorov na območju Bele krajine. Zato organizirajo tri delavnice, prvo že danes v Mladinskem centru Metlika ob 16. uri.

Razvojno informacijski center Bela krajina, v sodelovanju z Mladinskim centrom Bit in ostalimi institucijami pripravlja sklop treh delavnic 'Skupaj ustavrimo podjetniško okolje v Beli krajini - kako in kje začeti?', z namenom, da poleg posnetka stanja na terenu, predvsem motivirajo mlade in brezposelne, da bolj aktivno pristopijo k uresničitvi svoje poslovne ideje in da dobijo navdih oz. zagon za uresničitev le teh.

Na delavnicah bodo gostili podjetnike iz lokalnega in širšega slovenskega prostora, ki bodo predstavili svoje izkušnje s podjetniške poti in različne načine vstopa v podjetniške vode, govorili o prednostih medsebojnega sodelovanja, predstavili prednosti in slabosti posameznih pravnih oblik registracije, itd.

Na delavnicah bodo tako sodelovali podjetniki, ki so najboljši na svojem področju v slovenskem prostoru, kot so Marko Orel iz Kreativnega centra Poligon, ki je eden izmed večjih coworking prostorov v regiji ter pobudnik številnih drugih formalnih in neformalnih iniciativ, Tomaž Frelih iz zavoda Hekovnik, ki vodi slovenska podjetja v Silicijevo dolino, Tomaž Stritar, ki obvlada socialno podjetništvo, Matija Goljar iz Ustvarjalnika, ki ima podjetniške krožke po 52 šolah po državi in je bil sprejet med deset najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu, Domen Bole in Iztok Lesjak iz Tehnološkega parka Ljubljana, ki ima že 20 let izkušenj pri zagotavljanju podpornega okolja za podjetja, Matej Ramuta in ekipa Startup Novo mesto, katere člani so že zmagali na različnih tekmovanjih za Start-upe, profesionalni inovator in podjetnik Boris Pfeifer in drugi.

"Na delavnicah bomo predstavili tudi možnosti, ki jih imamo v svojem okolju za lažjo uresničitev poslovne ideje," so sporočili z Razvojno informacijskega centra Bela krajina.


Termini delavnic:
7. 11. 2015 ob 16. uri v Mladinskem centru Metlika
12. 11. 2015 ob 17. uri v Kulturnem centru Semič
21. 11. 2015 ob 17. uri v Mestni muzejski zbirki Črnomelj

Barbara Vraničar z RIC Bela krajina