kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

V Adrii Mobil priprave za vnovični zagon proizvodnje

Piše: STA

Čas objave:
06.04.2020 12:59

V novomeški Adrii Mobil, kjer so zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih ob izbruhu epidemije novega koronavirusa 18. marca začasno zaustavili proizvodnjo, bodo to v torek vnovič pognali. Operativno pripravo za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa so začeli davi, celotno proizvodnjo bodo zagnali v torek, so povedali za STA.

V Adrii Mobil so danes potrdili, da v podjetju oz. tovarni tečejo "vse aktivnosti za zagotovitev in izvajanje pogojev, da bo po vnovičnem zagonu proizvodnje delo potekalo varno in v skladu z vsemi uvedenimi ukrepi za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom in da bo zagotovljen in oskrbljen proizvodni proces".

Za ustrezno organizacijo proizvodnje so delo danes začele podporne in režijske službe, v torek pa bo znova steklo delo na montažnih linijah, so dodali.

Po podatkih Adriie Mobil sicer v podjetju v največji meri izvajajo preventivne ukrepe - v vsem tovarniškem kompleksu je obvezna uporaba zaščitnih sredstev, zagotovili so dodatna sredstva za higieno oz. razkužila, milo in drugo.

Da bi se izognili gneči, so uvedli t. i. drsni delovni čas. Določili so poseben režim ob vstopu v podjetje, prilagodili organizacijo prehrane za zaposlene in zagotovili dodatno čiščenje ter razkuževanje prostorov. S sodelovanjem strokovnih sodelavcev novomeškega rdečega križa bodo še naprej preverjali telesno temperaturo vseh zaposlenih.

V Adrii Mobil so med omenjeno prekinitvijo dela za nujne, predvsem razvojne dejavnosti skrbeli z delom od doma. Dnevno poteka tudi komunikacija s trgi oz. z distribucijskimi partnerji, kot tudi koordinacija z dobavitelji. Zatrdili so še, da bodo do torka vzpostavili vse pogoje za začetek dela oz. za vnovični zagon proizvodnje.

Adria Mobil se sicer ukvarja s proizvodnjo vozil za prosti čas oz. počitniških prikolic, avtodomov in t. i. vanov, ki so pod blagovno znamko Adria prisotni v vseh državah Evrope in širše. Ima nekaj več kot 1100 zaposlenih, od tega več kot 700 v proizvodnji.