duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Novice Novo mesto

V Adrii Mobil priprave za vnovični zagon proizvodnje

Piše: STA

Čas objave:
06.04.2020 12:59

V novomeški Adrii Mobil, kjer so zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih ob izbruhu epidemije novega koronavirusa 18. marca začasno zaustavili proizvodnjo, bodo to v torek vnovič pognali. Operativno pripravo za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa so začeli davi, celotno proizvodnjo bodo zagnali v torek, so povedali za STA.

V Adrii Mobil so danes potrdili, da v podjetju oz. tovarni tečejo "vse aktivnosti za zagotovitev in izvajanje pogojev, da bo po vnovičnem zagonu proizvodnje delo potekalo varno in v skladu z vsemi uvedenimi ukrepi za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom in da bo zagotovljen in oskrbljen proizvodni proces".

Za ustrezno organizacijo proizvodnje so delo danes začele podporne in režijske službe, v torek pa bo znova steklo delo na montažnih linijah, so dodali.

Po podatkih Adriie Mobil sicer v podjetju v največji meri izvajajo preventivne ukrepe - v vsem tovarniškem kompleksu je obvezna uporaba zaščitnih sredstev, zagotovili so dodatna sredstva za higieno oz. razkužila, milo in drugo.

Da bi se izognili gneči, so uvedli t. i. drsni delovni čas. Določili so poseben režim ob vstopu v podjetje, prilagodili organizacijo prehrane za zaposlene in zagotovili dodatno čiščenje ter razkuževanje prostorov. S sodelovanjem strokovnih sodelavcev novomeškega rdečega križa bodo še naprej preverjali telesno temperaturo vseh zaposlenih.

V Adrii Mobil so med omenjeno prekinitvijo dela za nujne, predvsem razvojne dejavnosti skrbeli z delom od doma. Dnevno poteka tudi komunikacija s trgi oz. z distribucijskimi partnerji, kot tudi koordinacija z dobavitelji. Zatrdili so še, da bodo do torka vzpostavili vse pogoje za začetek dela oz. za vnovični zagon proizvodnje.

Adria Mobil se sicer ukvarja s proizvodnjo vozil za prosti čas oz. počitniških prikolic, avtodomov in t. i. vanov, ki so pod blagovno znamko Adria prisotni v vseh državah Evrope in širše. Ima nekaj več kot 1100 zaposlenih, od tega več kot 700 v proizvodnji.