Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

V Adrii Mobil uvedli vse ukrepe za zagotavljanje varnosti zaposlenih ter nemotenega poslovanja

Piše: Adria Mobil

Čas objave:
13.03.2020 13:37

Zaradi pojava novega koronavirusa se danes žal soočamo z vse bolj zaskrbljujočimi informacijami z vseh delov sveta. Ker se zavedajo, da je izrednega pomena to, da vsak pri sebi naredi kar največ za preprečitev širjenja novega koronavirusa, so v novomeški Adrii Mobil nemudoma sprejeli in uveljavili vse potrebne preventivne ukrepe za preprečitev širjenja morebitnih okužb.

Od samega začetka pojava koronavirusa ažurno obveščajo zaposlene glede potrebnih preventivnih ukrepov, poleg tega so na vseh vstopnih točkah v podjetje uvedli vsa potrebna zaščitna sredstva (razkuževanje rok, dokumentov in materialov, maske in rokavice), do nadaljnjega so v družbi odpovedani vsi sestanki, obiski, službene poti, izobraževanja ter vsi poslovni dogodki tako znotraj kot zunaj podjetja. Definiriali so tudi vse protokole in ravnanja, v kolikor bi obstajal kakršenkoli sum stika z okuženo osebo. Vsi vstopi v podjetje potekajo pod posebej določenim protokolom, da se zaščiti varnost in zdravje zaposlenih, sodelavci pa so dolžni spoštovati vse ukrepe, uvedene v skladu s priporočili Sveta za nacionalno varnost, NIJZ ter ukrepe vodstva podjetja, z namenom zagotavljanja varnosti vseh sodelavcev ter čim bolj nemotenega poteka delovnih procesov.

Glede na razglasitev epidemije so v naslednjem koraku reorganizirali režim prihodov na delo tako, da zaposleni prihajajo na delo v določenem časovnem intervalu (ni večjih skupinskih prihodov), prilagojen je režim dela na proizvodnih linijah ter uvedeni dodatni ukrepi v jedilnici, skratka povsod tam, kjer prihaja do srečevanja večje skupine ljudi. Glede na ukinitev pouka v šolah in varstva v vrtcih vsem sodelavcem, ki ne morejo zagotoviti varstva otrok, omogočajo delo od doma ali koriščenje ur oz. letnega dopusta.

Ob izbruhu novega koronavirusa so nemudoma stopili v stik tudi z njihovimi dobavitelji in distributerji, jih seznanili z njihovimi ukrepi ter pridobili informacije glede razmer v njihovih družbah. Po pridobljenih informacijah do sedaj pri nobenem izmed poslovnih partnerjev družbe Adria Mobil ni bil zaznan primer okužbe z novim virusom, pri čemer so tudi vsi njihovi poslovni partnerji sprejeli ustrezne preventivne ukrepe. Komunikacija glede razmer poteka ves čas, redno spremljajo nova dejstva glede razmer in se jim ažurno prilagajajo ter jih dopolnjujejo.

Zavedajo se odgovornosti - v prvi vrsti do njihovih zaposlenih ter do kupcev - zato od vseh sodelavcev v družbi in skupini Adria Mobil pričakujejo dosledno spoštovanje sprejetih ukrepov preventivnega delovanja z izključnim ciljem – zagotavljanje varnosti zaposlenih ter zagotavljanje nemotenega poslovanja podjetja.