Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Vinica

V Beli krajini odstranili še preostanek rezilne žice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.06.2016 11:23

Z dela obmejne panelne ograje ob Kolpi pri mednarodnem mejnem prehodu Vinica so do vključno četrtka odstranili še preostanek pred dobrim tednom nameščene rezilne žice. Njeno takojšnjo odstranitev je sicer ob svojem obisku Bele krajine na Štrekljevcu prejšnji petek obljubil predsednik vlade Miro Cerar.

Foto: T.Petelinšek/STA

Premier Cerar je takrat dejal, da bo zadevo poskušal urediti nemudoma, na vladni spletni strani pa so nato v nedeljo zapisali, da so na območjih Vinice in občine Podčetrtek po petkovem obisku Cerarja v Beli krajini pristojne službe odstranile žično ograjo s panelnih ograj. Že prej pa so skladno z dogovorom z lokalnimi skupnostmi žično ograjo odstranili v vseh turističnih kampih in naseljih in jo nadomestili s panelno, so dodali.

Kot je črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič povedala za STA, pa so omenjeno rezilno žico s panelne ograje na viniškem območju do nedelje odstranili le delno. Ob Kolpi jo je namreč nekaj še ostalo, predstavniki ministrstva za notranje zadeve pa so njenih besedah zamudo pri odstranjevanju rezilno-bodeče žice pripisali vremenskim razmeram in razpoložljivim kadrom.

Sicer pa so omenjeni preostanek rezilne žice po podatkih vodstva viniške krajevne skupnosti pristojne službe do četrtka povsod odstranile, je še povedala črnomaljska županja.


Cerar je sicer namestitev žične ograje na panelno ograjo ob Kolpi med vasjo Učakovci in mejnim prehodom Vinica označil za napako. V odzivu na petkovo protestno pismo, ki so ga na ministrstvo za notranje zadeve naslovili v kabinetu črnomaljske županje Čemas Stjepanovičeve, pa je še zatrdil, da ga je novica o namestitvi rezilne ograje na panelno negativno presenetila in da ta tam ni potrebna.

Kot so v omenjenem protestnem pismu zapisali na črnomaljski občini, je namestitev žične ograje na panelno povsem nesprejemljiva, predvsem pa je nesprejemljivo to, da so jo postavili v začetku turistične sezone.

Dodali so še, da jih turistični delavci že tako opozarjajo, da zaradi ograje zaznavajo opazen padec povpraševanja po območnih turističnih storitvah in da se z njeno namestitvijo ne morejo strinjati.