Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Šentjernej

AVDIO: V boj za mesto šentjernejskega nadomestnega župana Hudoklin in Simončič

Piše: STA

Čas objave:
06.02.2020 13:43

Franc Hudoklin (SLS), ki je Občino Šentjernej pred županskim mandatom 2014-2018 vodil 20 let oz. pet zaporednih mandatov, na zadnjih lokalnih volitvah pa ga je v drugem krogu enako kot leta 2014 porazil Radko Luzar, se bo po Luzarjevem lanskem odstopu vnovič potegoval za župansko mesto. Njegov tekmec je Jože Simončič.

Tajnica šentjernejske volilne komisije Tina Gazvoda je za STA danes povedala, da je komisija v sredo zvečer potrdila njuni kandidaturi.

Svojo kandidaturo je za STA potrdil tudi Simončič. Dodal je, da kandidira s podpisi volivcev in podporo treh šentjernejskih list in da bo več povedal na skorajšnji predstavitvi, medtem ko je Hudoklin kandidaturo napovedal danes. Hudoklin je na današnji novinarski konferenci dejal, da se je za vnovično kandidaturo odločil, ker je prepričan, da je kandidat, ki ga Občina Šentjernej "ta hip in v prihodnje potrebuje". Sklicuje se na svoje dolgoletne županske izkušnje in dodaja, da bi glede na te lahko "brez uvajanja takoj poprijel za delo in v najkrajšem možnem času naredil premike na bolje".

Prekinil bi rad tudi razvojno mrtvilo v občini, uredil razmere v občinskem svetu in skrajšal občinske seje. Županoval bi poklicno. Pri kandidaturi ga podpirata DeSUS in SNS, računa še na podporo drugih strank. Med prednostnimi nalogami je navedel nadaljevanje naložb, kot so gradnja cestnega križišča v Dolenjem Maharovcu, plinovod in vodovod od Dobrave do Šentjerneja, urejanje sejmišča in rekreacijskega centra.

Med načrti bi se prednostno lotil gradnje mosta v Mršeči vasi, gradnje doma starejših občanov in varovanih stanovanj, gradnje kanalizacije po 20 vaseh, ki te še nimajo, in subvencioniranja malih čistilnih naprav. Načrtuje tudi naložbe v lokalne povezave, širitev in ureditev ceste od Šentjerneja do Dobrave, gradnjo gasilskega centra in stanovanj za mlade družine ter povezovalni vodovod Dobrava-Šentjernej z menjavo salonitnih cevi.

Da bi podjetjem v občini zagotovil dovolj elektrike, bi se dogovoril za postavitev nove razdelilno-transformatorske postaje, začel bi energetsko prenovo javnih zgradb, prenovil bi šentjernejski stadion. Uredil in poživil bi krajevno središče, poskrbel za dodatno trgovsko središče in razvojno naravnost občinskega prostorskega načrta. Posvetil bi se razvoju trajnostnega turizma, ki bi postal občinski paradni konj, je še dodal Hudoklin.

Volitve za nadomestnega župana Občine Šentjernej bodo 8. marca.

Franc Hudoklin o kandidaturi za župana