mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Sevnica

V Boštanju salon sadnih vin ter ocenjevanje sadnih vin in sokov

Piše: STA

Čas objave:
20.04.2023 09:40

V dvorani telovadnega društva Partizan v Boštanju v občini Sevnica bosta drevi potekala tretji Salon sadnih vin in šesto ocenjevanje jabolčnikov, hruškovcev, sadnih vin in sokov oz. t. i. Ciderfest 2023. Na prireditvi, ki je namenjena povezovanju ljubiteljev in proizvajalcev omenjenih pijač, bodo podelili priznanja njihovim proizvajalcem.

Najbolje ocenjenim jabolčnikom iz skupine C1B oz. skupine tradicionalnih jabolčnikov z mešanih travniških sadovnjakov bodo podelili zlato jabolko, jabolko navdiha ter spodbude za uspešno nadaljevanje tradicije pridelave in predelave sadja na travniških nasadih, so sporočili prireditelji.

Zlato jabolko bodo letos podelili koroški Kmetiji Rebernik. Pridelovalci z najbolje ocenjenimi vzorci po kategorijah pa bodo prejeli sadike visokodebelne jablane.

Na salonu bo možno poskusiti tudi ciderje iz različnih kategorij in se bolje spoznati z različnimi jabolčniki. Salon je namenjen tudi spoznavanju, druženju, izmenjavi mnenj, pokušini, spoznavanju novih možnosti in priložnosti ter utrjevanju medsebojnega sodelovanja, so še zapisali prireditelji boštanjskega Ciderfesta.