računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

Alec Baldwin Svet24.si

Alec Baldwin obtožen nenamernega uboja

Asta vrečko Necenzurirano

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

Blaž Kričej Režek, Dejan Režek Njena.si

Sanjski Blaž v javnosti končno pokazal tudi očeta

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Novice Brestanica

V Brestanici odprtje prenovljene cestne in komunalne infrastrukture

Piše: STA

Čas objave:
25.04.2018 11:01

V Brestanici bodo danes uradno odprli tamkajšnjo prenovljeno cestno in komunalno infrastrukturo, zgrajeno med predlanskim novembrom in lanskim decembrom. Krška občina je za naložbo odštela nekaj več kot 1,54 milijona evrov.

Naložba je med drugim obsegala gradnjo krožišča, povezovalnih cest, parkirišč in kanalizacijskega omrežja Jetrno selo.

Po podatkih krške občine so nekaj več kot 1,15 milijona evrov namenili za gradnjo krožišča, s katerim se predvsem okrepili prometno varnost na križišču državne ceste Podsreda-Brestanica, lokalnega odcepa proti Armeškem in ceste proti Jetrnemu selu.

Z omenjeno naložbo so tudi razbremenili območje ob brestaniški osnovni šoli in otroškem vrtcu, saj je promet pred tem potekal dobesedno po njunem dvorišču. Omenjeni cestni odsek so po prenovi namenili le pešcem.

NOvVrtecBrestanica (2).jpg


V sklopu tega projekta so poleg krožišča na državni cesti zgradili pločnike, kolesarsko stezo, avtobusni postajališči in uredili javno razsvetljavo. Zgradili so tudi most preko Dovškega potoka in cestno povezavo med krožiščem in mostom.

Druga del tega projekta je obsegal ureditev parkirišča pri brestaniškem bazenu, cestno povezavo med novim mostom in rekonstruiranim križiščem proti Jetrnemu selu ter del obnovljene Šolske ulice do šole in vrtca. Na omenjenem odseku so zgradili še pločnik, javno razsvetljavo, meteorno in fekalno kanalizacijo ter drugo infrastrukturo.

V okviru nekaj manj kot 390.000 evrov vredne naložbe v kanalizacijsko omrežje Jetrno selo so zgradili približno 1,27 kilometra kanalizacije, 220 metrov tlačnega voda, dve črpališči, ob kanalizaciji so položili cevi za širokopasovne povezave, so še sporočili s krške občine.