Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Brestanica

V Brestanici vaja podvodne reševalne službe Slovenije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.10.2015 07:09

Na Savi pri brestaniškem mostu je potekala vaja celotnega sestava Podvodne reševalne službe Slovenije. Pripravila sta jo krška reševalna postaja, ki deluje v okviru tamkajšnjega Društva potapljačev Vidra, in omenjena republiška reševalna služba. Po vaji so pripravili še tekmovanje v potapljaških spretnostih.

FOTO: Facebook/ Društvo potapljačev Vidra Krško

Iz krške Vidre so sporočili, da so pri brestaniškem savskem pristanišču najprej pripravili vajo, v okviru katere so predstavili delovanje celotnega sestava Podvodne reševalne službe Slovenije.

Med cilji vaje pa so navedli urjenje v obvladovanju postopkov, v skupnem delovanju večjih enot in v ravnanju z opremo. Hkrati bodo preizkusili sistem obveščanja in aktiviranja enot omenjene reševalne službe, je v pogovoru za Radio Krka pojasnil načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije Marko Šajnovič.

Javnosti so prikazali tudi različne tehnike iskanja in reševanja potapljačev reševalcev v namišljenem primeru, ki pa se lahko prav kmalu uresniči. Scenarij vaje je predvideval nesrečo kolesarjev, ki se vračajo z zabave in zapeljejo v reko Savo.

Na vaji je sodelovalo nekaj manj kot sto pripadnikov enot podvodne reševalne službe, udeležile so se je tudi predstavniki lokalnih občin in drugi goste, so še sporočili krški potapljači.

Pogovor z načelnikom Markom Šajnovičem