Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Brežice

V Brežicah celovita prenove glavne prometne vpadnice

Piše: STA

Čas objave:
13.05.2018 17:27

V Brežicah te dni prenavljajo Bizeljsko cesto z vzdolžnimi parkirišči in večnamenskimi potmi na obeh straneh cestišča. Med omenjenimi deli bodo prenovili tudi meteorno kanalizacijo in vodovodno omrežje ter uredili javno razsvetljavo. Na omenjenem gradbišču hkrati prenavljajo stari vodovod. Skupna naložba bo stala 650.000 evrov.

Z brežiške občine so sporočili, da končanje vseh gradbenih del zaradi mestnih junijskih prireditev Brežice, moje mesto pričakujejo do začetka poletja oz. nekoliko pred pogodbenim rokom, ki preteče 5. julija.

Vzdolž Bizeljske ceste prenavljalo sicer tudi odsluženi stari litoželezni cevovod, zgrajen v 60. letih prejšnjega stoletja. Ker omenjeni cevovod ni več tesnil, pa so se na omenjenem območju srečevali z veliki izgubami pitne vode.

Brežiška komunala je z njegovo prenovo začela pri krožišču na odcepu Maistrove ulice, kjer so ga prenovili že pred tem. Vzporedno z novim cevovodom so prenovili vodovodne priključke, ki so bili ponekod še svinčeni.


Na vseh odcepih v stranske ulice so vgradili ventile v jaškasti ali podzemni izvedbi. Prenova cevovoda bo tekla vse do Gubčeve ulice, prenovili bodo tudi omenjene odcepe in sicer vse do meje posega pri prenovi Bizeljske ceste. V omenjenih stranskih ulicah se naj bi vodovodne prenove lotili v nadaljevanju omenjenih del oz. v kratkem, so dodali.

Sicer pa se Komunala Brežice trudi, da je vodooskrba med prenovo čim manj motena, da so porabniki obveščeni in da je imajo Brežičani zaradi gradnje vodovoda čim manj nevšečnosti.

Na brežiški občini so dodali, da so ob izvedbi projekta hidravličnih povezav končali nov primarni cevovod iz črpališča Glogov Brod-Čatež oz. zadnji odsek od Borštnikove ulice do Čateža. Ob vzpostavitvi v obratovanje pa so glavni tok vode preusmerili na novi cevovod.

Komunala Brežice je sicer na odseku od brežiškega zdravstvenega doma do vodnega stolpa, gradu, starega mosta in avtoceste začela izločati stari azbestno-cementni cevovod. Z njegovo prenovo bodo omejili vodne izgube in preprečili zastajanje vode v tem delu Brežic, so še zapisali na brežiški občini.