Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

FOTO: V Brežicah končali prenovo glavne mestne vpadnice

Piše: STA

Čas objave:
30.07.2018 10:18

Občina Brežice je te dni končala maja začeto prenovo Bizeljske ceste oz. glavne brežiške vpadnice. Hkrati so prenovili tamkajšnji vodovod in za obe naložbi skupaj odšteli 680.000 evrov. Z ureditvijo mešanih površin za pešce in kolesarje ter ureditvijo križanj stranskih ulic z otoki, ki preprečujejo parkiranje, so okrepili tudi prometno varnost.

bizeljska cesta foto obcina brezice.jpg

Z brežiške občine so sporočili, da so z omenjeno ureditvijo izboljšali tudi preglednost pri vključevanju vozil na Bizeljsko cesto. Pri njeni prenovi so uredili tudi cestno odvodnjavanje, z menjavo starega vodovoda pa zmanjšali vodne izgube.

brezice obcina obnova.jpg

Z razširitvijo pločnika ob Bizeljski cesti so uredili površino za pešce in kolesarje, pri Marketu Brežice so dvignili prehod za pešce in s tem umirili promet. Na ploščad so dvignili tudi križišče pri mestni tržnici.

Bizeljska cesta 22.jpg


Ob urejanju Bizeljske ceste so uredili javno razsvetljavo, jo prilagodili in dopolnili z novimi svetilkami, z zarisanimi oznakami na cestišču so uredili avtobusni postajališči.

V okviru prenove Bizeljske ceste so na novo uredili vzdolžna parkirišča. Dela je izvedlo podjetje KOP Brežice, vodovod je prenovilo Javno podjetje Komunala Brežice.

Vzdolž Bizeljske ceste je namreč potekal stari litoželezni, dokaj odsluženi vodovodni cevovod iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Njegovi spoji niso več tesnili, kot bi morali, kar je povzročalo velike vodne izgube, še posebej v jaških, kjer starih ventilov ni bilo moč zamenjati.

Ob gradnji novega cevovoda so prenovili vodovodne priključke, ki so bili ponekod še svinčeni. Na vse odcepe stranskih ulic so vgradili ventile. Vodovod so prenovili vse do Gubčeve ulice. Prenovili so tudi vodovodne odcepe v stranske ulice.

Z brežiške občine so še sporočili, da bodo morali v prihodnjih letih prenoviti tudi vodovode stranskih ulic, pri čemer jim bo že opravljeni poseg ob prenovi Bizeljske ceste močno olajšal delo.