viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

tempest, bojno-letalo Svet24.si

Zahodne sile s skupnim razvojem novega, naprednega...

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

doncic dallas 22 Ekipa24.si

Uh, je bil besen! Dončić v podaljšku znorel ...

Enzo Hrovatin Njena.si

Poslovil se je avtor pesmi Solinar Enzo Hrovatin

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Novice Brežice

V Brežicah položili temeljni kamen za 88 novih stanovanj

Piše: STA

Čas objave:
26.08.2022 15:59

Brežiški župan Ivan Molan in direktor podjetja Nik investicije Dušan Simonič sta danes na zemljišču pri Avtobusni postaji Brežice položila temeljni kamen za novo stanovanjsko sosesko, v kateri naj bi zraslo 88 novih stanovanj. Ta so v občini več kot potrebna, je za STA dejal Molan.

Po županovih besedah so v občini že leta 2008 sprejeli občinski prostorski načrt za novo sosesko Cholewa, ki bo stala ob brežiški avtobusni postaji in v kateri naj bi zgradili 250 novih stanovanj. Kot investitor je takrat nastopalo podjetje Begrad, ki pa je zašlo v težave in je od projekta odstopilo. Zdaj jim je v občini uspelo pridobili novega investitorja, podjetje Nik investicije, ki bo ob avtobusni postaji zgradilo dva stanovanjska bloka, v katerih bo okoli 88 novih stanovanj. Pod bloki bodo zgradili tudi garažno hišo ter uredili okolico, skupaj z otroškim igriščem.

"S tem bomo v občini dobili nova, prepotrebna stanovanja," je dejal Molan. Ob tem je spomnil, da občina za naslednje leto načrtuje povečanje fonda najemniških stanovanj, za kar so v proračunu tudi namenili določena sredstva za njihov nakup. Šlo bo predvsem za socialna stanovanja in stanovanja za mlade družine.

Stanovanja, ki jih bodo gradile Nik investicije, so po besedah Molana namenjena za trg, lahko pa se tudi zgodi, da jih bo investitor odprodal Stanovanjskemu skladu RS za oddajo v najem.