FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1684402516-frghtsjk-38-1684402407596 Necenzurirano

Lobisti Vzajemne trkajo na vrata poslancev

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

doncic dragic Ekipa24.si

Konec je! Zlati kapetan razblinil vse dvome, teh ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

quintana Ekipa24.si

Zdaj pa res ni več dvoma! Takole so Rogliča ...

Novice

V Brežicah potekal festival Dojiva se 2022

Piše: R. K.

Čas objave:
10.08.2022 08:47

Geslo »Zaupam si.« je bilo vodilo sobotnega dopoldneva, 6. avgusta, v Brežicah. V prijetni senci dreves v parku pri osrednji knjižnici se je odvijal dogodek s še prijetnejšo vsebino. To je bil Festival Dojiva se, ki je v različnih krajih po Sloveniji tokrat potekal že devetič. V Knjižnici Brežice so se tudi letos z veseljem odzvali na povabilo gostiteljic brežiškega dogajanja Veronike Fabeković in Maje Trupi.

Medtem ko so malce starejši otroci uživali na igralih, pihali milne mehurčke, risali s kredami in ustvarjali zapestnice, so njihovi mlajši sorojenci s starši prisluhnili Špeli Zorič, ki je predstavila različne pralne pleničke, nosilke in trakove za nošenje dojenčkov. Maja Trupi, certificirana inštruktorica masaže dojenčkov, pa je zbranim predstavila masažo dojenčkov po metodi IAIM. Kot svetovalka za dojenje je bila na voljo tudi za vsa vprašanja o dojenju.

Organizatorke so za udeležence pripravile še lepe misli in tatuje ter jim razdelile čisto sveže vodnike Zaupam si. Vsebina vodnika je raznolika in podporna v obdobju nosečnosti, dojenja ter starševstva. 

Z raznolikim gradivom sta zbrane nagovorili tudi knjižničarki. Mamina bralna zakladnica je tako otrokom kot staršem na vpogled in v uporabo nudila knjige o dojenčkih, prihodu novega člana ali članice v družino, nosečnosti, dojenju, starševstvu in vzgoji. Tudi sicer knjižničarji pri svojem delu spodbujajo družinsko branje, saj menijo, da je slednje dejanje in dajanje ljubezni. Vsak nov član in uporabnik knjižnice pa je nadvse dobrodošel.

Misel iz uvoda letošnjega zbornika festivala pa naj bo vodilo na naših vsakdanjih poteh. Glasi se tako: »Nihče ne zna prvič. Vsak pa se lahko nauči. Vsak lahko poišče znanje. In vsak se lahko z znanjem podpre, da začne zaupati vase.«