mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

V Brežicah prvi potrjen primer koronavirusa

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2020 11:35

Splošna bolnišnica Brežice bo v ponedeljek spremenila organizacijo dela. Nova ureditev dela bo veljala do petka, 27. marca. V ponedeljek bodo v Brežicah prenehali delo v vseh specialističnih ambulantah in v ginekološkem dispanzerju, odpovedali bodo tudi naročeni operativni program, je danes sporočila direktorica brežiške bolnišnice Anica Hribar.

Po njenih podatkih bodo delovali le internistična prva pomoč, enota za poškodbe, pediatrična in ginekološka urgenca ter program za hospitalizirane bolnike. Ginekološka ambulanta za nosečnice in nujne ginekološke primere bo odprta vsak delovnik med 8. in 15. uro. Okulistična ambulanta za nujne primere pa vsako sredo med 11. in 14. uro.

Glede na epidemiološko stanje bodo morebitne nadaljnje ukrepe določili po 23. marcu. Med spremenjeno organizacijo dela velja prepoved prisotnosti očetov in drugih spremljevalcev na porodih. Zunanji obiskovalci ne smejo vstopati v bolnišnično menzo.

Urgentni center brežiške bolnišnice, kjer na zdravljenju še nimajo okuženih z novim koronavirusom, je sicer ena od 16 vstopnih točk v državi za odvzem vzorcev bolnikom s sumom omenjene okužbe.

Za odvzem vzorcev in obravnavo obolelih so pred urgentnim centrom namestili dva zabojnika. Vstop bolnišnico in omenjeni center sicer nadzorujejo. Od začetka delovanja enotne vstopne točke so tam odvzeli 63 vzorcev. Vzorec, ki so ga odvzeli v četrtek, je bil pozitiven.

Bolnišnica je vzpostavila tudi posebne ukrepe za zaposlene, je še zapisala Hribarjeva.

Splošna bolnišnica Brežice sicer s svojimi storitvami oskrbuje približno 70.000 prebivalcev brežiške, krške in sevniške občine oz. Posavja, v njej zdravijo tudi del prebivalcev sosednjih območij.