900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

AVDIO: V Brežicah uradno odprli prenovljeno Borštnikovo ulico

Piše: STA

Čas objave:
26.11.2019 07:00

V Brežicah so po trimesečni prenovi, včeraj uradno odprli Borštnikovo ulico. Za prenovo te sicer krajše, a dokaj obljudene ulice v bližini ene večjih mestnih trgovin, je brežiška občina odštela nekaj več kot 110.000 evrov lastnega proračunskega denarja. Prenova je bila sicer zaradi številnih in prepletenih napeljav zahtevna.

Brežiški župan Ivan Molan je ob odprtju ulice povedal, da je naložba obsegala prenovo javne poti oz. približno stometrskega cestišča z dograditvijo poldrugi meter širokega pločnika pri stanovanjskih hišah na levi.

Prenovili so tudi komunalno infrastrukturo in uredili fekalno ter meteorno kanalizacijo, kar je skupaj z davkom stalo nekaj več kot 30.000 evrov, medtem ko so za prenovo vozišča, izgradnjo pločnika ter ureditev javne razsvetljave skupaj z davkom odšteli nekaj več kot 80.000 evrov, je navedel župan.

Molan je tudi opozoril, da so tovrstne majhne naložbe sicer za krajane velikega pomena in dodal, da bodo v Brežicah letos končali prenovo še nekaj cestnih odsekov in drugih manjših naložb. Navedel je prenovo cestnega odseka v Pišecah, dela v Cerkljah ob Krki in v Pirošici, v Gabrju pa končujejo gradnjo kanalizacije.

Večje naložbe sicer predvidevata brežiška občinska proračuna za prihodnji dve leti, ki ju morajo tamkajšnji svetniki še potrditi, je še dejal župan.

Molan je prenovljeno Borštnikovo ulico odprl skupaj s predsednikom tamkajšnje krajevne skupnosti Zakot-Bukošek-Trnje Rokom Capljem in predstavnikom stanovalcev Francijem Smrekarjem.

Predsednik brežiške KS Zakot-Bukošek-Trnje Rok Capl o prenovi


Brežiški župan Ivan Molan o prenovi Borštnikove ulice