Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

V Brežicah uresničujejo cilje Večgeneracijskega centra Posavje

Piše: ZPTM Brežice, M.K.

Čas objave:
02.09.2018 08:56

Večgeneracijski center Posavje deluje že več kot leto in pol. Skupaj z Ljudsko univerzo, ki je prijavitelj projekta in partnerjem Družinski inštitut, v ZPTM Brežice aktivno uresničujejo cilje zastavljenega projekta.

Prvo leto, kot vsi začetki, je bilo polno iskanja; optimalnih vsebin, aktiviranje udeležencev, povezovanja … A je kljub temu bilo zelo uspešno. V letošnjem letu pa so se začete stvari še nadgradile in tako so že v prvi polovici leta izredno zadovoljni z rezultati, torej z odzivi udeležencev in seveda tudi z uresničenimi cilji.

V prvih šestih mesecih so v Brežicah pri aktivnostih zabeležili 3031 obiskov, kar je pomenilo 918 različnih uporabnikov. Poleg neformalnega druženja in informiranja so izpeljali 499 ur aktivnosti. Od tega je bilo 33 vadb za um, 25 vadb telesnih aktivnosti, 22 delavnic medgeneracijskega učenja, 28 delavnic za otroke, 25 delavnic za starejše, 12 pogovornih skupin, 26 delavnic ročnih del, obiskali smo 7 OŠ v okviru projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, izvedli 5 tečajev masaže, imeli 9 predavanj za odrasle, 14 delavnic je bilo namenjenih zdravju, 18 srečanj so meditirali in spoznavali z jogo, s prostovoljci so se sestali 10 krat in v Bistrici ob Sotli so imeli 6 delavnic za mlade in 10 za starejše.

Po uspešno izpeljanem polletju, nabrani novi energiji skozi poletje, imajo že pripravljen pester program tudi za zadnje štiri mesece tega leta. Prepričani so, da se za vsakega nekaj najde. Lahko se jim tudi oglasite s svojimi predlogi, prisluhnili vam bodo in se trudili dodati kakšno aktivnost.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.