Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Brežice

AVDIO&FOTO: V Brežicah za okrepitev zdravja različnih starostnih skupin

Piše: STA

Čas objave:
24.02.2020 18:34

V občini Brežice so novembra lani zagnali projekt Stavi na zdravje, s katerim želijo okrepiti kakovost življenja občanov. Stal bo nekaj manj kot 630.000 evrov, s pol milijona evrov ga je v programu Erasmus Plus Šport podprla Evropska komisija. V projektu sodelujejo lokalni partnerji, z njegovimi izidi bodo seznanili partnerje enajstih držav.

Vodja projekta in vodja brežiškega občinskega oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Patricia Čular je na današnji novinarski konferenci povedala, da je projekt Stavi na zdravje najprej namenjen mladim, starim od 15 do 29 let.

Z njim sicer želijo mlade in preostale občane navdušiti za več gibanja in okrepiti vključevanje v športne dejavnosti oz. razviti motivacijski model za vključevanje v šport kot metode za izboljšanje počutja in krepitve zdravja.

Različne starostne skupine želijo sicer navdušiti za gibanje. Z omenjenim modelom bodo seznanili mednarodne zunanje partnerje, pri svojih naporih pa se bodo naslonili na podobne finske izkušnje.

Pri enoletnem projektu Stavi na zdravje gre za skupek podprojektov za okrepitev zdravega življenja, njegove dejavnosti pa predvidevajo tudi vključitev širšega kroga občanov. Predvsem posameznike po končanju aktivnega ukvarjanja s športom, občane, starejše od 65 let, ženske, zdravljene zaradi raka dojke, ter širšo javnost, ki je pripravljena narediti nekaj za svoje zdravje.

Čularjeva je med lokalnimi projektnimi partnerji navedla brežiško Fakulteto za turizem, Zdravstveni dom Brežice, lokalni zavod za podjetništvo, turizem in mladino, brežiški Zavod za šport in številne lokalne nevladne organizacije.

Skupaj bodo pripravili nekaj več kot 20 dejavnosti oz. športne, raziskovalno-izobraževalne in predstavitvene dejavnosti.

Med športnimi je med drugim opozorila na inovativno vadbo plavanja, medgeneracijski plavalni tečaj, gibanje na prostem, rečno srfanje in supanje, ulični in rokomet na mivki ter čolnarjenje.

Vse novo razvite prijeme bodo študijsko preučili in vpletene deležnike primerno izobrazili. Pripravili bodo priložnostno mednarodno znanstveno konferenco, okroglo mizo o projektnih zaključkih in nadgradili preventivne programe območnega centra za krepitev zdravja.

Med predstavitveni ukrepi je Čularjeva navedla še predstavitveni film, inovativno predstavitev v središču Brežic, spletno dejavnost, osrednjo slovesnost z vsemi sodelujočimi partnerji in druge dejavnosti. Projekt bodo končali do konca oktobra.

Podžupanja Občine Brežice Mila Levec - poziv potencialnim ambasadorjem projekta Stavi na zdravje


Patricia Čular o projektu Stavi na zdravje