podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Brežice

V brežiški bolnišnici različna mnenja o izbiri nove direktorice

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.04.2016 16:18

Predstavniki dveh zdravstvenih sindikatov in delavska zaupnica Splošne bolnišnice Brežice so danes opozorili na po njihovem mnenju napačno glasovanje pri izbiranju nove direktorice. Kot so dejali, naj bi njihov predstavnik Franc Simonišek glasoval drugače, kot so se dogovorili. Ta je očitke zavrnil in dodal, da je glasoval po lastni presoji.

Predstavnica Sindikata delavcev v zdravstveni negi v brežiški bolnišnici Renata Starčević je še v imenu tamkajšnje enote Sindikata Fides in delavske zaupnice Lidije Kos na današnji novinarski konferenci povedala, da so bili s svojim zaupnikom v bolnišničnem svetu dogovorjeni, da pri njegovem potegovanju za tretji mandat direktorja podpre Dražena Levojevića, ta pa naj bi nato pri tajnem glasovanju ravnal drugače.

Kot menijo, naj bi bila zato izbira Levojevićeve tekmice Nataše Avšič Bogovič vprašljiva. Zaradi navedenih razlogov so zbrali podpise večine zaposlenih, s katerimi so podprli zahtevo po odpoklicu svojega predstavnika Simoniška iz sveta zavoda.

Starčevičeva je dejala, da omenjeni zaplet meče slabo luč na izbor Avšič Bogovičeve za novo direktorico. Dodala je, da bi bil zaradi tega njen mandat obremenjen z nezaupanje zaposlenih, sicer pa ji osebno ne nasprotujejo.

Povedala je še, da se navedena sindikata in omenjeni podpisniki zavzemajo za Levojevićev tretji direktorski mandat, pri čemer je navedla njegove uspehe, in da so o vsem obvestili tudi ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, ki pa se na njihovo pismo še ni odzvala.


Predstavnik zaposlenih svetu zavoda bolnišnice Simonišek je očitke danes zavrnil z besedami, da se pred glasovanjem o novem direktorju formalno niso dogovorili ničesar in da v bolnišnici poleg omenjenih dveh delujeta še dva zdravstvena sindikata.

Dodal je, da je predstavnik vseh štirih in tudi drugih zaposlenih v bolnišnici ter da je glasoval po lastni presoji in ne glede na pritiske, do katerih je prihajalo pred glasovanjem o novem bolnišničnem vodstvu. Simonišek, ki je potrdil, da je član SMC, je zavrnil tudi očitek, da je šlo za politično kadrovanje.

Svet Splošne bolnišnice Brežice je Natašo Avšič Bogovič, zaposleno na brežiškem tržnem inšpektoratu, 31. marca imenoval za direktorico bolnišnice. Ta naj bi dozdajšnjega direktorja Levojevića po preteku njegovega drugega mandata zamenjala 19. maja.

Splošna bolnišnica Brežice sicer s svojimi storitvami oskrbuje približno 70.000 prebivalcev brežiške, krške in sevniške občine oz. Posavja, v njej zdravijo tudi del prebivalcev sosednjih območij.