volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Novice Črnomelj

V Črnomlju o čebelah in prihodnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2013 18:42

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je sprejela predsednika Čebelarske zveze Bele krajine Vlada Auguština in predsednika Čebelarskega društva Črnomelj Dušana Milinkoviča. Skupaj so se pogovorili o načrtih za prihodnost.

Potem ko je v začetku decembra občina Črnomelj zmagala na natečaju »Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2012«, je županja Mojca Čemas Stjepanovič v prostorih Občine Črnomelj sprejela predsednika Čebelarske zveze Bele krajine, gospoda Vlada Auguština in predsednika Čebelarskega društva Črnomelj, gospoda Dušana Milinkoviča. Predsednik Čebelarskega društva ob Kolpi in Lahinji je svojo prisotnost zaradi vremenskih razmer opravičil.

Vsi so se strinjali, da je prejeti naziv, »Čebelam najbolj prijazna občina«, velika čast in hkrati odgovornost, saj želijo čebelarji s svojim delovanjem tudi v prihodnje upravičiti prejeto priznanje. Pogovor je tekel o čebelarski učni poti, o ureditvi lastništva Čebelarskega doma na Otovcu in o drugih aktivnostih, ki so v načrtu za leto 2013. Podrobneje so se pogovorili tudi o udeležbi na Celjskem sejmu, ki bo letos potekal od 15. do 17. marca v Celju. Tam se bodo namreč predstavili tudi predstavniki čebelarjev iz območja občine Črnomelj, saj je Čebelarska zveza Slovenije Občini Črnomelj prostor za predstavitev podarila kot nagrado za prejeti naziv »Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2012«.