tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

paris Svet24.si

Taka je danes hčerka glasbene legende Michaela ...

Jože Podgoršek Necenzurirano

Ministru smo plačali nasad kostanja. Vse je ...

urska k z-pl3 Reporter.si

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo ...

benjamin sesko Ekipa24.si

Mora Keka skrbeti!? Ne le Jan Oblak, poškodovan ...

Kraljica pin-upov iz 50 Odkrito.si

Srhljiva zgodba kraljice pin-upa

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice Črnomelj

V Črnomlju odprli infrastrukturno prenovljeno poslovno cono Majer

Piše: STA/Radio Krka

Čas objave:
27.02.2018 13:50

V Črnomlju so danes odprli infrastrukturno prenovljeno ekonomsko-poslovno cono Majer. Naložba je stala nekaj manj kot pol milijona evrov.

V nekaj manj kot dveh petinah jo je pokrila črnomaljska občina, 15 odstotkov denarja je prispevala država, preostalo slabo polovico so pokrili z denarjem evropskega sklada za regionalni razvoj.

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je na nedavni novinarski konferenci ob občinskem prazniku povedala, da je prenova omenjene ekonomsko-poslovne infrastrukture obsegala rekonstrukcijo cest vključno z meteorno kanalizacijo in javno razsvetljavo v dolžini skoraj 570 metrov, preplastitev dobrega pol kilometra cestišča, preplastitev ceste in parkirišča na severni strani stavbe podjetja EKI, gradnjo parkirišča z 200 kvadratnimi metri in rekonstrukcijo pripadajoče fekalne kanalizacije ter vodovoda.

Z omenjeno ureditvijo so, ker širitev cone Majer ni več možna, okrepili možnosti za njen razvoj in ustvarili pogoje za zagotovitev nekaj več kot 20 dodatnih delovnih mest, je še povedala županja.

Poslovno-storitvena cona Majer sicer pokriva nekaj manj kot 14 hektarjev znotraj poseljenega črnomaljskega območja. Na njenem območju deluje približno 20 večjih in manjših podjetij. Vsa tamkajšnja javna infrastruktura pa je bila dotrajana.

Na območju poslovne cone Majer deluje tudi montažni otroški vrtec Majer, ki ga je po negodovanju staršev obiskala inšpekcija in ugotovila več nepravilnosti. Zaradi teh je šolskemu ministrstvu predlagala njegov izbris iz razvida izvajalcev javno veljavnih programov.Čemas Stjepanovičeva se je na omenjeno januarja odzvala, da ugotovljene nepravilnosti že urejajo in odpravljajo in da "na občini pospešeno potekajo aktivnosti v zvezi z gradnjo novega vrtca - enota Loka v mestu Črnomelj".

Po njenih besedah enota Majer deluje še zato, ker drugih mest za tamkajšnjih približno 30 otrok v Črnomlju nimajo. Dovolj mest v tamkajšnjih vrtcih pa bo zagotovil šele novi vrtec na Loki.

Gradnjo vrtca na Loki, v katerega nameravajo preseliti enoto na Majerju in to opustiti, je na omenjeni novinarski konferenci napovedala za najkasneje jeseni.

Takrat nameravajo začeti gradnjo nadomestnega otroškega vrtca Loka, s čimer bodo rešili njegovo prostorsko stisko in hkrati problem vrtca Majer, je še dejala Čemas Stjepanovičeva.