mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

AVDIO&FOTO: V Črnomlju odprli prenovljen otroški vrtec Čardak

Piše: STA/Občina Črnomelj

Čas objave:
12.10.2018 11:13

V Črnomlju so danes odprli prenovljeni, med junijsko točo močno poškodovani stari del otroškega vrtca Čardak, ki deluje v okviru črnomaljskega Vrtca Otona Župančiča. Celotna prenova je stala nekaj manj kot 200.000 evrov, črnomaljska občina je zanjo dobila dobrih 17.000 evrov donacij. Strešno kritino je podarilo madžarsko podjetje AHI Roofing.

Vrtec 4 (Medium).png
Za prijeten in radoživ kulturni program so poskrbeli otroci iz vrtca enote Čardak
Občina Črnomelj

Na črnomaljski občini so povedali, da so glavnino oz. razliko denarja za prenovo otroškega vrtca Čardak prispevali sami. Županja Mojca Čemas Stjepanovič je z ravnateljico Petro Pezdirc Stopar in namestnico ravnateljice Ireno Veselič Kos uradno odprla Vrtec Otona Župančiča - Enota Čardak, ki je po junijskem neurju utrpel veliko škodo. Tudi s pomočjo donatorjev je vrtec obnovljen in pripravljen na otroški smeh.

Vrtec 6 (Medium).png
Tudi s pomočjo donatorjev je vrtec obnovljen in pripravljen na otroški smeh
Občina Črnomelj

V vrtcu so s pomočjo donacij uredili šest igralnic. V teh so sanirali strope, namestili izolacijo, uredili elektro napeljave in namestili pralne obrobe. V drugih treh igralnicah so zamenjali tla, sanirali so tri vhode v stavbo, prebelili kuhinjo in hodnik. Skupaj z mizarskimi deli, beljenjem in namestitvijo strelovoda je notranja sanacija stala nekaj manj kot 90.000 evrov.

Vrtec 5 (Medium).png
Ravnateljica in županja sta izročili zahvale za pomoč med in po neurju
Občina Črnomelj

V okviru celotne prenove so naročili oceno potresne ogroženosti starejšega dela vrtca Čardak in pregled stebrov. Prenovili so streho in namestili vetrne obrobe ter podstrešno izolacijo. Prenova strehe je stala nekaj več kot 100.000 evrov. Obljubljene državne pomoči še niso dobili, so še navedli na črnomaljski občini. 

Vrtev 2 (Medium).png
Mojca Čemas Stjepanovič z ravnateljico Petro Pezdirc Stopar in namestnico ravnateljice Ireno Veselič Kos
Občina Črnomelj

Za prijeten in radoživ kulturni program so poskrbeli otroci iz vrtca enote Čardak. Ravnateljica in županja sta vsem donatorjem, Gasilski zvezi Črnomelj in Štabu Civilne zaščite Občine Črnomelj na prireditvi izročili zahvale za pomoč med in po neurju ter jim tako še enkrat izkazali hvaležnost za njihov doprinos k sanaciji.


Namestnica ravnateljice Vrtca Otona Župančiča Irena Veselič Kos je povedala, da vrtec Čardak obiskuje približno 150 otrok. Vrtec ima dve enoti za otroke stare dve do tri leta, dve enoti za stare tri do štiri leta, dve enoti za stare štiri do pet let, dve enoti za stare pet do šest let in še razvojni oddelke za otroke s posebnimi potrebami.

Med prenovo, ki so jo začeli takoj po junijskem močnem neurju s točo in končali konec septembra, so otroke iz igralnic v starejšem delu vrtca premestili v prazen prostor novejšega dela in telovadnico. V nadaljevanju prenove pa vrtčevsko enoto Čardak čaka še ureditev zunanjosti njegovega novejšega dela, je še dejala Veselič Kosova.

Kot pomaranče debela toča je del Občine Črnomelj in del Črnomlja prizadela 8. junija. Po občinskih podatkih je poškodovala približno 1300 zgradb.

Skupna ocena vse škode v Občini Črnomelj je po besedah tamkajšnje županje Mojce Čemas Stjepanovič presegla 20 milijonov evrov, v navedeno oceno pa so všteli vse intervencijske stroške, škodo v kmetijstvu, na objektih in avtomobilih ter zneske, ki so jih zavarovalnice namenile za sanacijo ter popravilo poškodovanih avtomobilov.

Izjava črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanovič o prenovi vrtca na Čardaku

Županja o financiranju prenove vrtca na Čardaku


Izjava ravnateljice Vrtca Otona Župančiča Črnomelj Petre Pezdirc Stopar

Ravnateljica o prenovi vrtca na Čardaku