zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Dobova/Gornja Radgona

V Dobovo dva vlaka z okoli 1700 begunci

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.11.2015 07:55

Minulo noč sta iz Hrvaške v Dobovo prispela dva vlaka s skupno okoli 1700 begunci. V nastanitvene centre po Sloveniji in proti Avstriji pa so policisti od tam ponoči z vlaki in avtobusi pospremili več kot 2000 beguncev, od tega polovico z dvema vlakoma proti Avstriji. Na pomoč slovenskim policistom danes prihaja 20 kolegov iz Slovaške.

Prvi nočni vlak je v Dobovo prispel nekaj po 23. uri, na njem je bilo več kot tisoč beguncev. Davi okoli 6.30 pa je tja prispel vlak z okoli 700 begunci, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Iz Dobove so nekaj beguncev minulo noč pripeljali tudi v nastanitveni center v Gornjo Radgono, kjer imajo prav tako že napovedane prihode novih. Kot so davi sporočili iz PU Murska Sobota, so v Gornjo Radgono v petek zvečer iz sprejemnega centra v Petišovcih pripeljali 55 migrantov, danes okoli 3. ure zjutraj pa še 599 migrantov iz Dobove.

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno poteka evidentiranje okrog 460 migrantov, ki jih bodo čez dan prepeljali v nastanitveni center v Gornji Radgoni. Tega bosta sicer danes dopoldne obiskala ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar in državni sekretar Boštjan Šefic.


V nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni migrantov.

Na pomoč slovenskim policistom pri zagotavljanja varnosti zaradi migracij danes prihaja 20 slovaških policistov, ki bodo dopoldne z delom začeli v sprejemnem centru Gruškovje. Na območju PU Maribor sicer že nekaj časa delo opravlja šest avstrijskih policistov, prihodnji teden pa na PU Maribor pričakujejo prihod še okoli 100 policistov iz različnih evropskih držav.

Od začetka drugega begunskega vala sredi oktobra je do petka zvečer po podatkih policije v Slovenijo vstopilo več kot 157.000 migrantov, od tega samo v petek več kot 5600.