kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

tanja-postružnik-koren Njena.si

Ljubezen po domače: Na POP TV že imajo 11 novih ...

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice Dolenjske Toplice

AVDIO&FOTO: Kdaj bo v Dolenjskih Toplicah končan prvi del obvoznice?

Piše: STA

Čas objave:
29.07.2019 05:13

V Dolenjskih Toplicah, kjer so po lanskem podpisu sofinancerskega sporazuma z ministrstvom za infrastrukturo spomladi začeli graditi prvi del topliške obvoznice s povezavo Pionirske in Roške ceste, dela tečejo po načrtu. Kot kaže, bi lahko rok končanja za njen prvi del, 15. oktober, celo prehiteli, je ocenil topliški župan Franc Vovk.

4m - kopija.JPG
Župan Občine Dolenjske Toplice Franc Vovk
Foto: Radio Krka

Gre sicer za gradnjo novega, približno 80-metrskega lokalnega cestnega odseka v strnjenem delu naselja od odcepa za ulico Pod Cvingerjem na Pionirski cesti do križišča Roške ceste in ulice Škrile. 

Vovk je potrdil, da bo naložba stala približno 1,2 milijona evrov, država bo prispevala približno milijon evrov, razliko bo pokrila topliška občina.

Zapora ceste
Dela na cesti
Foto: R.K.

Nadaljevanja gradnje oz. drugega in tretjega dela topliške obvoznice še niso dokončno določili. Načrti za drugi del sicer predvidevajo preureditev križišča pri parkirišču Balnea v krožišče, gradnjo novega mosta prek Sušice in povezovalne ceste do Pionirske ceste. Tretji del predvideva prestavitev Pionirske ceste ob šoli nekaj metrov vzhodneje, zdajšnje cestišče pa naj bi namenili za parkirišče.

Po podatkih Občine Dolenjske Toplice naj bi celotna topliška obvoznica stala pet milijonov evrov. Po njenem končanju naj bi zdajšnjo cestno povezavo skozi središče Dolenjskih Toplic, kjer se med drugim nahaja tamkajšnji zdraviliški kompleks, zaprli za motorni promet.

zapora ceste.jpg

Župan je dodal, da je sicer obvoznica mimo topliškega jedra dolgoletna želja tamkajšnjih ljudi in podjetij. Ob njeni gradnji urejajo tudi križišče z ulico Na griču, česar sprva sicer niso predvideli. Sicer pa si ob obvoznice obetajo okrepitev prometne varnosti in predvsem prometno razbremenitev središča Dolenjskih Toplic.

zapora ceste splošna martina 2.jpg

Vovk je še opozoril, da nameravajo zaradi zahtevnosti del v prihodnjih štirinajstih dneh gradbeno območje za dva dni zapreti za ves motorni promet, domačinom pa bodo omogočili dostop do svojih domov.

Župan Franc Vovk o obvoznici v Dolenjskih Toplicah