x factor, simon cowell Svet24.si

Se X Factor poslavlja?

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

cepljenje, ascot, berkshire Svet24.si

Dva dodatna dneva dopusta za cepljene

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

Pixabay Odkrito.si

37-letnik se je zbudil in bil prepričan, da je ...

skupina taktiki (2) Njena.si

Gregor Čeglaj ujet s to lepotičko

Novice Kostel

V Fari pri Kostelu drugi Grajski Kolpa glasbeni festival

Piše: STA

Čas objave:
31.07.2019 10:18

V Fari pri Kostelu se danes začenja 2. Grajski Kolpa glasbeni festival oziroma Castle Kolpa Music Festival, ki bo potekal do nedelje. Obiskovalci se bodo lahko na njem zabavali v družbi 20 DJ-jev in 30 skupin, med katerimi so Asian Dub Foundation, Soulfly in Psihomodo Pop ter slovenski izvajalci Siddharta, Pankrti in Elvis Jackson.

V naravnem okolju kostelske občine bo v organizaciji družbe Intalite potekal "vrhunski festivalski spektakel za mlade in mlade po srcu" na kar treh odrih. Tem bodo dodali še dva manjša, na festivalu pa bo za ugodje, varnost in udobje obiskovalcev skrbelo približno 250 ljudi.

Festivalska novost bo drevišnji akustični večer pod zvezdami, na katerem bodo nastopili Tabu, Društvo mrtvih pesnikov, MRFY in Fed Horses. V četrtek bodo festival nadaljevali avstralski DUB FX, Britanci Skindread, Elvis Jackson in Noctiferia, hrvaški Goran Bare in Majke ter Irdorath. Dan bodo zaznamovali še DJ Sander Van Doorn ter Jimmy Clash, Petar Dundov, Sasha Mikac, Arsello in drugi.

V petek bodo na festivalu nastopili Siddharta, Inner Circle, Psihomodo Pop, Pankrti, Multiball, Back Ivy, Jay Hardway, Galoski, Avadox, Saberz, Sid Cisse in drugi. V soboto pa bodo za zabavo poskrbeli Parni Valjak, Soulfly, Asian Dub Foundation, La Fanfarria Del Capitan, Captain Morgan's Revenge in Jaja Bojz, DJ Umek, Sylvain, Veztax, Wattex, TGW, Busta Row in drugi, so sporočili prireditelji.

Obiskovalci festivala se bodo lahko med obilico glasbenih nastopov zaposlili tudi z akro jogo, v kinu na prostem si bodo lahko ogledali dokumentarne glasbene filme slovenskih skupin, se pomerili v nogometu in odbojki. V sproščenem vzdušju ustvarjalnih delavnic se bodo lahko naučili česa novega. Kopali se bodo lahko v Kolpi ali pa le poležavali in se sestajali na plaži, v kampu in na prizorišču.

Za dodatno dobro voljo bodo poskrbeli stand up komiki, na festivalskem prizorišču bodo na voljo bogata ponudba hrane in pijače, različne igre in še kaj. Možno bo kampiranje, za pot z bolj oddaljenih parkirišč bo poskrbel festivalski avtobus. Na festivalu bodo različna društva in trgovinice ponujali zanimive izdelke, oblačila, usluge in podobno. Delovala bo tudi festivalska tržnica, v kampu pa trgovina.