bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Dvor pri Žužemberku

V Gornjem Kotu odprtje prenovljene ceste

Piše: STA

Čas objave:
21.10.2021 09:52

V Gornjem Kotu pri Dvoru bodo danes uradno odprli prenovljeni 700-metrski vaški cestni odsek in spremljajočo infrastrukturo. Občina Žužemberk je za naložbo odštela nekaj manj kot 80.000 evrov, dela pa so opravili v enem mesecu, so za STA navedli na žužemberški občinski upravi.

Po občinskih podatkih so cestišče preplastili s 3000 kvadratnimi metri šest centimetrov debelega asfalta, na omenjenem cestnem odseku so položili tudi vodovodno napeljavo in uredili javno razsvetljavo.

Sicer pa so v Občini Žužemberk letos odprli več prenovljenih cest v skupni dolžini nekaj več kot pet kilometrov. Za vse skupaj so odšteli poldrugi milijon evrov.


Med prenovljenimi cestnimi odseki so navedli državno cesto na Dvoru, katere prenova je v skupnem financiranju z Direkcijo RS za infrastrukturo stala nekaj manj kot 660.000 evrov, ter lokalno cesto Zafara-Trebča vas v skupni dolžini 1,7 kilometra. Njena prenova je stala 260.000 evrov. Prenovili so tudi 3,2-kilometrski cestni odsek Srednji Lipovec-Podlipa in za naložbo namenili 550.000 evrov.

Te dni prenavljajo cesto v Srednjem Lipovcu, kjer bodo z izgradnjo betonskega zidu omogočili širitev vozišča, zgradili bodo tudi nov sekundarni vodovod.

Na Žužemberškem bodo do konca leta sanirali še nekaj več kot polkilometrsko cesto v Dolnji Križ in krajše odseke nekaterih drugih lokalnih cest z razpokano asfaltno prevleko, so še zapisali na tamkajšnji občinski upravi.