vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

Julija Patricija Novak, Cene Prevc Njena.si

Slovenski športniki pokazali svoje boljše ...

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Novice Dvor pri Žužemberku

V Gornjem Kotu odprtje prenovljene ceste

Piše: STA

Čas objave:
21.10.2021 09:52

V Gornjem Kotu pri Dvoru bodo danes uradno odprli prenovljeni 700-metrski vaški cestni odsek in spremljajočo infrastrukturo. Občina Žužemberk je za naložbo odštela nekaj manj kot 80.000 evrov, dela pa so opravili v enem mesecu, so za STA navedli na žužemberški občinski upravi.

Po občinskih podatkih so cestišče preplastili s 3000 kvadratnimi metri šest centimetrov debelega asfalta, na omenjenem cestnem odseku so položili tudi vodovodno napeljavo in uredili javno razsvetljavo.

Sicer pa so v Občini Žužemberk letos odprli več prenovljenih cest v skupni dolžini nekaj več kot pet kilometrov. Za vse skupaj so odšteli poldrugi milijon evrov.


Med prenovljenimi cestnimi odseki so navedli državno cesto na Dvoru, katere prenova je v skupnem financiranju z Direkcijo RS za infrastrukturo stala nekaj manj kot 660.000 evrov, ter lokalno cesto Zafara-Trebča vas v skupni dolžini 1,7 kilometra. Njena prenova je stala 260.000 evrov. Prenovili so tudi 3,2-kilometrski cestni odsek Srednji Lipovec-Podlipa in za naložbo namenili 550.000 evrov.

Te dni prenavljajo cesto v Srednjem Lipovcu, kjer bodo z izgradnjo betonskega zidu omogočili širitev vozišča, zgradili bodo tudi nov sekundarni vodovod.

Na Žužemberškem bodo do konca leta sanirali še nekaj več kot polkilometrsko cesto v Dolnji Križ in krajše odseke nekaterih drugih lokalnih cest z razpokano asfaltno prevleko, so še zapisali na tamkajšnji občinski upravi.