Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Grosuplje

V Grosupljem bodo položili temeljni kamen

Piše: STA

Čas objave:
19.06.2019 07:55

V občini Grosuplje bodo danes položili temeljni kamen za izgradnjo prizidka k Osnovni šoli (OŠ) Louisa Adamiča, ki bo nared za učence predvidoma 1. septembra 2020. Po navedbah grosupeljskega župana Petra Verliča gre za okoljsko manj obremenjujočo gradnjo, pogodbena vrednost naložbe znaša dobrih 3,9 milijona evrov.

Župan Verlič in predsednik uprave CGP Martin Gosenca sta namreč v začetku aprila podpisala pogodbo za širitev omenjene šole.

Obstoječi objekt šole bodo razširili za osem učilnic s pripadajočimi pomožnimi prostori, kot so kabineti, garderobe, sanitarije, tehnični prostori itd. Širitev obsega tudi izgradnjo novega športnega objekta, v katerem bodo zagotovili tri vadbene površine z možnostjo organiziranja uradnih panožnih tekmovanj, kot so košarka, rokomet, odbojka, dvoranski nogomet in drugo.

Tu bodo pomožni prostori, denimo garderobe s tuši, sanitarije, prostor za športno opremo, tehničnim prostorom za hrambo tribun, stolov, zaščite poda in drugih pripomočkov za organizacijo različnih dogodkov, prostorom za športne pedagoge in drugimi spremljajočimi prostori. Borilnice v obstoječem objektu šole pa bodo preuredili v garderobe za učence.

Po mnenju ravnateljica šole Janje Zupančič se bodo z novimi učilnicami in novo športno dvorano veliko izboljšali pogoji dela, kakovost pouka in sama organizacija dela v šoli. Te pridobitve so po njenih besedah še kako veseli.

Dogodku bo sledila slovesnost ob občinskem in državnem prazniku dnevu državnosti s slavnostno sejo občinskega sveta in podelitvijo občinskih priznanj.