Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici bodo zgradili sodoben športni park

Piše: STA

Čas objave:
14.10.2022 11:31

V Ivančni Gorici nameravajo na mestu, kjer je zdaj športno igrišče Vzgojno izobraževalnega centra Ivančna Gorica, zgraditi nov, sodoben športni park.

Pogodbo sta podpisala župan Dušan Strnad in direktor izbranega podjetja Hipox Miha Šušteršič. Park, ki bo služil kot osrednji rekreacijski center v občini, naj bi zgradili v enajstih mesecih. Kot je ob podpisu pogodbe včeraj dejal Strnad, so na trenutek, ko bodo lahko začeli z gradnjo, čakali kar nekaj časa. Športni park je namreč v občini, ki velja za športu prijazno, nujno potreben. "V preteklosti smo že gradili športna igrišča po večjih naseljih, imamo tudi veliko pokritih športnih površin v dvoranah, a nič ne more nadomestiti rekreacijo v naravi," je dejal.

občina-ivančna-gorica
V Ivančni Gorici bodo zgradili sodoben športni park
Občina Ivančna Gorica

V športnem parku bodo uredili 300 metrov dolg atletski krog s tartanom in 100 metrsko stezo za sprint. Postaviti nameravajo pokrite tribune za 300 gledalcev, urediti dva igrišča za rokomet oz. mali nogomet, igrišča za košarko, dve odbojkarski igrišči na mivki in dve tenis igrišči. Manjkale ne bodo niti površine za atletske discipline, kot so skok v daljino, met krogle ter skok v višino. Postavili bodo še prostore za garderobo s tuš kabinami, manjši pisarniški objekt, igrala za najmlajše ter objekt za skladiščenje športne opreme.

Po besedah župana bo športni park nudil prostor tako članom klubov in društev kot rekreativcem, v dopoldanskem času pa bo namenjen predvsem dejavnostim bližnje osnovne in srednje šole ter vrtca. Prednost parka vidi predvsem v tem, da bo umeščen v naravo.

občina-ivančna-gorica
V Ivančni Gorici bodo zgradili sodoben športni park
Občina Ivančna Gorica

Vrednost včeraj podpisane pogodbe znaša nekaj manj kot dva milijona evrov. Večino sredstev bo zagotovila občina, manjši del pa Fundacija za šport. Na občini upajo, da bodo nekaj sredstev dobili tudi iz razpisa za gradnjo športnih objektov, ki naj bi ga izvedla država in na katerega se nameravajo prijaviti.