sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici bodo zgradili sodoben športni park

Piše: STA

Čas objave:
14.10.2022 11:31

V Ivančni Gorici nameravajo na mestu, kjer je zdaj športno igrišče Vzgojno izobraževalnega centra Ivančna Gorica, zgraditi nov, sodoben športni park.

Pogodbo sta podpisala župan Dušan Strnad in direktor izbranega podjetja Hipox Miha Šušteršič. Park, ki bo služil kot osrednji rekreacijski center v občini, naj bi zgradili v enajstih mesecih. Kot je ob podpisu pogodbe včeraj dejal Strnad, so na trenutek, ko bodo lahko začeli z gradnjo, čakali kar nekaj časa. Športni park je namreč v občini, ki velja za športu prijazno, nujno potreben. "V preteklosti smo že gradili športna igrišča po večjih naseljih, imamo tudi veliko pokritih športnih površin v dvoranah, a nič ne more nadomestiti rekreacijo v naravi," je dejal.

občina-ivančna-gorica
V Ivančni Gorici bodo zgradili sodoben športni park
Občina Ivančna Gorica

V športnem parku bodo uredili 300 metrov dolg atletski krog s tartanom in 100 metrsko stezo za sprint. Postaviti nameravajo pokrite tribune za 300 gledalcev, urediti dva igrišča za rokomet oz. mali nogomet, igrišča za košarko, dve odbojkarski igrišči na mivki in dve tenis igrišči. Manjkale ne bodo niti površine za atletske discipline, kot so skok v daljino, met krogle ter skok v višino. Postavili bodo še prostore za garderobo s tuš kabinami, manjši pisarniški objekt, igrala za najmlajše ter objekt za skladiščenje športne opreme.

Po besedah župana bo športni park nudil prostor tako članom klubov in društev kot rekreativcem, v dopoldanskem času pa bo namenjen predvsem dejavnostim bližnje osnovne in srednje šole ter vrtca. Prednost parka vidi predvsem v tem, da bo umeščen v naravo.

občina-ivančna-gorica
V Ivančni Gorici bodo zgradili sodoben športni park
Občina Ivančna Gorica

Vrednost včeraj podpisane pogodbe znaša nekaj manj kot dva milijona evrov. Večino sredstev bo zagotovila občina, manjši del pa Fundacija za šport. Na občini upajo, da bodo nekaj sredstev dobili tudi iz razpisa za gradnjo športnih objektov, ki naj bi ga izvedla država in na katerega se nameravajo prijaviti.