hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

goran dragic 22 dj Ekipa24.si

Zlati kapetan piše zgodovino! Goran Dragić danes...

sfox Odkrito.si

Ima legendarna pevka in starleta raka?

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

Novice Ivančna Gorica

V Ivančni Gorici začeli gradnjo zahodne obvoznice

Piše: STA

Čas objave:
01.02.2022 11:06

V Občini Ivančna Gorica je stekla gradnja t. i. zahodne obvoznice na območju Malega Hudega pri podjetju Akrapovič, so danes sporočili iz občine. Gre za enega izmed prioritetnih občinskih projektov v letošnjem letu in je ključnega pomena za nadaljnji razvoj občine Ivančna Gorica, je pojasnil tamkajšnji župan Dušan Strnad.

Gradnja 1,3 milijona evrov vrednega projekta zajema izgradnjo občinske ceste od zgrajenega krožišča pri Malem Hudem proti križišču Marof, ki povezuje ceste proti Stični in Ivančni Gorici ter proti Vzgojno-izobraževalnemu centru Ivančna Gorica, so v sporočilu za javnost pojasnili na občini. Poleg obvozne ceste v dolžini 950 metrov, projekt vsebuje tudi rekonstrukcijo trikrakega krožišča pri Marofu v krožno križišče.

Zaradi del je na območju gradnje do junija vzpostavljena popolna zapora kategorizirane občinske ceste. Na občini udeležence v prometu naprošajo k upoštevanju prometne signalizacije in navodil izvajalca del.

Obenem bo v kratkem svoj projekt začela tudi država. Direkcija za infrastrukturo RS bo namreč zgradila nadvoz čez železniško progo pri krožišču Malo Hudo. "S tem bo zahodna obvoznica dobila tisto dodano vrednost in razbremenila prometno gnečo v občinskem središču," so še zapisali na občini.