državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice

V Knjižnici Brežice lutke oživele pravljico

Piše: R.K.

Čas objave:
16.02.2024 11:37

V četrtek je bilo v Knjižnici Brežice še posebej čarobno in pravljično, saj smo gostili Grajsko lutkovno gledališče Sevnica.

Ob slovenskem kulturnem prazniku in ob podpori ustanoviteljice Občine Brežice namreč že tradicionalno za mlade bralce in obiskovalce knjižnice ter njihove spremljevalce pripravimo brezplačno gledališko predstavo. Tokrat so si obiskovalci vseh generacij ogledali predstavo Grdi raček, ki je nastala po istoimenski literarni predlogi Hansa Christiana Andersena. Avtorju so svetovno slavo prinesle pravljice, več kot 150 jih je napisal, mnoge izmed njih se v različnih knjižnih izdajah nahajajo na knjižnih policah domače brežiške knjižnice.

Ob pisanih lutkah smo spremljali račkovo pot – tj. vse od časa, ko je bil še v jajčni lupini, do trenutka, ko je v nebo poletel kot čudovita bela ptica. Kaj vse je raček doživel vmes, koga je srečal na poti, kdo mu je pomagal pozimi in kaj je spoznal ob pogledu na vodno gladino, so nam povedale oziroma odkrile lutke.

Vsi, ki bi videno želeli dopolniti z zapisanim, in tisti, ki ste predstavo zamudili, ste vabljeni k obisku Knjižnice Brežice, kjer si knjige svetovno znanega pravljičarja lahko izposodite. Naj vas knjige popeljejo v svet pravljic in domišljije.