Katerina Tikhonova Svet24.si

Putinova hči Katerina je v razmerju z Zelenskim

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice

V Kočevju 76 novih stanovanj

Piše: R.K.

Čas objave:
03.09.2021 12:23

»Poleg ostalih slovenskih mest je tudi Kočevje odslej bogatejše za 76 novih najemnih stanovanj. Ta se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca,« je ob otvoritvi stanovanj v Kočevju navdušeno poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjska objekta sta uvrščena v visok energetski razred B1. »Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža,« je opisal direktor Stanovanjskega sklada RS. V bližini nove soseske se nahajajo osnovna šola, vrtec, lekarna, pošta, zdravstveni dom, številne trgovine, kulturni center, mladinski center, muzeji ipd. V neposredni bližini sta avtobusna in tudi železniška postaja, saj je po 50. letih v Kočevje znova pripeljal potniški vlak, ki omogoča enostaven prevoz do prestolnice Slovenije – Ljubljane. Vožnja z vlakom med Kočevjem in Ljubljano traja približno 70 minut. To je približno toliko časa, kot bi trenutno za to razdaljo potrebovali z avtomobilom, a je takšna pot varnejša in enostavnejša.

Nedaleč od soseske je tudi Rudniško jezero oz. imenovano Kočevsko jezero, ki se nahaja na Kočevskem polju. Okoli jezera je speljana naravoslovna učna pot. Jezero danes ponuja številne rekreacijske možnosti, čolnarjenje, plavanje, potapljanje ter pozimi tudi drsanje.

»Vesel sem, da ponudbo javnih najemnih stanovanj širimo po vsej Sloveniji. Aktivno izpolnjujemo svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj na celotnem območju države. Do leta 2023 imamo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni Sloveniji,« je zaključil mag. Črtomir Remec.