Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevje

V Kočevju marca začnejo s prenovo ene osrednjih cest v mestu

Piše: STA

Čas objave:
21.02.2022 13:20

V Kočevju bodo v prvi polovici prihodnjega meseca začeli s prenovo Ljubljanske ceste, ki je ena najpomembnejših cest v mestu. Po besedah kočevskega župana Vladimirja Prebiliča bo prenova temeljita, potekala pa bo po delih. Pri tem se ne bo mogoče izogniti prometnim zaporam.

Prva faza projekta bo potekala od prve polovice marca do julija, ko bodo obnavljali del od križišča z Roško cesto do gimnazije oz. križišča s Cankarjevo cesto ter del od križišča s Kolodvorsko ulico do Kajuhovega naselja. Druga faza bo trajala od julija do novembra, ko bodo nadaljevali dela na odseku od križišča z Roško cesto do Hostla Bearlog ter obnavljali del ceste od križišča s Cankarjevo do križišča s Kolodvorsko. Sledila bo tretja faza, v okviru katere bodo nadaljevali dela na odseku od križišča z Roško do Hostla Bearlog ter prenovili križišče s Kolodvorsko. V času prenov posameznih odsekov bodo ti zaprti za promet. Skrajni rok za dokončane del je 15. november.

Po županovih besedah so pristop obnove po fazah izbrali, da v času obnove "ne bi vseh ljudi bremenili z vsem". Tudi delo naj bi na ta način potekalo bolje.



Prenova bo po temeljita, je še napovedal. Poleg prenove same cestne površine načrtujejo razširitev kolesarskih povezav ter ureditev obcestne infrastrukture, kot so pločniki, razsvetljava in podobno. Temeljito nameravajo obnoviti tudi vse, kar je pod zemljo, kot so odvodnjavanje meteornih voda in fekalna kanalizacija, telekomunikacijske povezave, elektrika in vodovod. "Gre za zahteven, a za Kočevje nujno potreben projekt," je ob tem dodal Prebilič.

Potek prenove so prejšnji teden na javni tribuni predstavili tudi prebivalcem. Razprava je po besedah Prebiliča pokazala, da ljudje projekt podpirajo, so pa še nekatere stvari, na katere so bili opozorjeni in jih morajo urediti. Med drugim gre za zagotavljanje stalnega dostopa za nujne službe, kot so prva pomoč, pomoč in oskrba na domu, ter zagotavljanje primerne požarne varnosti, za kar bodo spremenili nekatere zapore.

Župan Kočevja Vladimir Prebilič