Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Kočevje

V Kočevju v uporabo predali eno največjih letošnjih naložb v ceste

Piše: STA

Čas objave:
16.12.2021 11:46

V Kočevju so simbolno odprli in v uporabo predali prenovljeno Podgorsko ulico in novo parkirišče. Gre za eno največjih cestnoinfrastrukturnih naložb v občini Kočevje v letošnjem letu, ki je bodo najbolj veseli okoliški prebivalci, saj so nanjo čakali kar nekaj časa, je v sredo ob odprtju dejal kočevski župan Vladimir Prebilič.

V sklopu 575.000 evrov vredne naložbe so obnovili dva odseka ceste v skupni dolžini 755 metrov, in sicer od križišča pri planinskem parkirišču do podjetja CGP, ter od križišča pri planinskem parkirišču do križišča z Grajsko potjo. Ob tem so uredili tudi kolesarsko pot.

Na obeh odsekih je bila dodatno urejena meteorna kanalizacija, na delu proti Grajski poti tudi javna razsvetljava. Uredili so še planinsko parkirišče, s čimer so pridobili 37 novih parkirnih mest.



Obnovo je izvedlo podjetjem CGP. Pogodbo z njim je občina podpisala marca, dela pa je zaključilo konec novembra. Prav CGP, ki Podgorsko cesto uporablja za dostop do svoje baze, je po besedah župana odigral pomembno vlogo pri prenovi, saj je za izvedbo projekta ponudil precej znižano ceno ter ga s tem na nek način sofinanciral.

S tem pa obnovitvena dela na Podgorski cesti še niso zaključena. Prihodnje leto bodo na občini začeli s pripravo dokumentacije za gradnjo ceste, ki bi Podgorsko cesto povezala z mostom na Marofu. S tem bi po besedah Prebiliča dobili razbremenilno cesto za projekt zapiranja mestnega jedra, če se zanj odločijo.