Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Novice Kostanjevica na Krki

V Kostanjevici na Krki dogodek 'Vino in sir'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.11.2015 06:07

Zavod Otok je v Kostanjevici na Krki letos organiziral že 30 mestnih tržnic in 5 projektov 'V tretje gre rado', ki jih izvedejo vsako tretjo soboto v mesecu, v sklopu mestne tržnice. Dopoldne so predstavili naslednjega 'Vino in sir', ki bo 21. novembra.

Tokrat se bodo predstavljali lokalni pridelovalci vina in sira, manjkalo pa ne bo niti ostalih ponudnikov, je povedala direktorica zavoda Vesna Hrovat. Sejemsko dogajanje se bo v soboto, 21. novembra začelo ob 9. uri.

Program dogodka Vino in sir, 21. novembra:
Prodajno-predstavitvenem dogodk: sirarji in vinarji, od 9.ure dalje

Cvičkova zakladnica ob 14. uri
Na Mestni tržnici v Kostanjevici na Krki bodo s projektom »Cvičkova zakladnica« na enem mestu združili in predstavili različne pridelovalce cvička hkrati. V zakladnici bo tako mogoče obiskovalcem Tržnice in ljubiteljem cvička na enem mestu spoznati in pridobiti informacije o različnih ponudnikih oz. pridelovalcih tega dolenjskega posebneža. Napolnjeno zakladnico cvička bodo v sklopu dogodka tudi slovesno odprli. Otvoritev bo v času predstavitveno-prodajnega dogodka »Vino in sir« potekala ob 14. uri v prostorih Mestne tržnice na Kambičevem trgu.

Delavnica „Vino in sir malo drugače“ ob 15.uri
Katero vino dopolni sir in kašen sir zaokroži okus vinu. Delavnico bo vodil vrhunski poznavalec hrane in vina gospod Jože Rozman. Cena degustacijske delavnice znaša 15,00€. Delavnica bo ob 15.uri, lokacijo bomo določili na podlagi zadostnem številu prijav.

Zakaj ljubim cviček, če nisem Dolenjec ob 16. uri

Kako razmišlja nedolenjski ljubitelj Cvička bodo razkrili na okrogli mizi »Zakaj ljubim cviček, če nisem Dolenjec«, gost bo gospod Drago Bulc. Okrogla miza bo ob 16. uri v prostorih Mestne tržnice.

Pesem v čaši ob 18. uri
V sodelovanju z Valvasorjevo knjižnico Krško, enota Kostanjevica na Krki, bo ob 18. uri v Kmečkem hramu potekalo 3. pesniško srečanje Poezija nas povezuje z naslovom Pesem v čaši. Svoje poetične misli ob vinu bodo predstavili pesniki iz Slovenije in Hrvaške, z glasbenimi vložki bodo dogodek obogatili učenci Glasbene šole Krško.

Pogovor z Vesno Hrovat, direktorica Zavoda Otok