1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Kostanjevica na Krki

V Kostanjevico na palačinke in marmelado

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.09.2015 11:03

Kostanjeviški Zavod Otok, ki upravlja Mestno tržnico, vsako tretjo soboto v mesecu pripravlja različne tematsko obarvane dogodke. Tokratni bo v znamenju palačink in marmelade.

VSe skupaj bo jutri potekalo od 9. do 19. ure, in sicer v prostorih Mestne tržnice na Kambičevem trgu 5 in na prostem na Oražnovi ulici v Kostanjevici na Krki.

Kot je v pogovoru za Radio Krka pojasnila direktorica Zavoda Otok Vesna Hrovat, boste lahko na dogodku poskušali različne vrste palačink, marmelad in drugih namazov ter kupovali različne pridelke in izdelke lokalnih ponudnikov.
Poleg degustacije pa pripravljajo tudi delavnice za otroke, na več lokacijah po mestu. Otroci bodo skozi igro spoznali Kostanjevico na Krki in njene zgodbe, se igrali in raziskovali igrivo arhitekturo, tekmovali v labirintu in klinčkanju, pobravali bodo Kostanjevico, pripravili razstavo na temo moja marmelada v palačinki in pletli mestno košarico.


Potepinke iz knjižnice, ki so namenjene izmenjavi knjig, bodo dobile svojo polico tudi na kostanjeviški mestni tržnici. Na potep jih bodo posremili v soboto dopoldne.

Kot je še pojasnila Hrovatova, bodo v sklopu Evrospkega tedna mobilnosti zaprli mesto za promet, vzporedno pa bodo potekale plesne in druge gibalne delavnice.

Pogovor z Vesno Hrovat