kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Krki podelili nagrade za raziskovalne naloge

Piše: R.K.

Čas objave:
15.10.2021 17:00

V Krki so mladim raziskovalcem podelila velike Krkine nagrade za raziskovalne naloge za dodiplomska in podiplomska raziskovalna dela. Študentom z najboljšimi raziskovalnimi nalogami so podelili pet velikih Krkinih nagrad, 25 običajnih Krkinih nagrad in 44 posebnih pohval za raziskovalno nalogo.

Ker so bile naloge, ki so prispele na razpis, zelo kakovostne, so študentom podelili tudi 40 Krkinih priznanj. Med letošnjimi prejemniki nagrad je sicer 31 doktorjev znanosti.

Spremljajoči znanstveni simpozij, na katerem so rezultate svojega raziskovalnega dela predstavili najboljši, pa so drugič zapored izvedli prek spleta. Prek tega so razglasili tudi prejemnike Krkinih nagrad in drugih priznanj.

Letos je 121 študentov vseh študijskih stopenj prijavilo 114 raziskovalnih nalog, kar je največ v zgodovini Krkinih nagrad, so dodali.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke ter predsednik Častnega odbora Krkinih
nagrad Jože Colarič je ob tej priložnosti izpostavil: »Dobro vemo, da je Krka lahko uspešna le, če v njej delajo izobraženi, strokovno podkovani, ustvarjalni in inovativni ljudje, ki jih že dobrih pet desetletij v svojo sredino privabljamo tudi s Krkinimi nagradami. Postale so simbol spodbujanja mladih k razvojno-raziskovalnemu delu, simbol zdrave tekmovalnosti in inovativnosti ter simbol kakovostnih in uporabnih rešitev.«

Glavni namen Krkinih nagrad je sicer popularizacija raziskovalnega dela med dijaki in študenti. Pri tem je ključno, da ti ves čas prestopajo meje med temeljno in uporabno znanostjo ter hkrati prispevajo h kritičnemu razmišljanju in timskemu delu.

Krka je v 51 letih podelila skoraj 3000 Krkinih nagrad. Letos je na obeh razpisih, za srednješolske ter do- in podiplomske raziskovalne naloge, sodelovalo 173 dijakov in študentov, ki so pripravili 166 raziskovalnih nalog. Z 52 srednješolskimi raziskovalnimi nalogami je sodelovalo 86 dijakov iz 17 slovenskih gimnazij in srednjih strokovnih šol.

Lanski prejemniki velike Krkine nagrade za raziskovalno nalogo
Lanski prejemniki velike Krkine nagrade za raziskovalno nalogo
Krka d. d. Novo mesto

Na slovesnosti so skulpture izročili tudi lanskim prejemnikom velike Krkine nagrade za raziskovalno nalogo. Na zgornji fotografiji so od leve: dr. Miha Drev, dr. Andreja Radman Kastelic, dr. Miha Virant, dr. Janja Mirtič in dr. Andraž Lamut skupaj s predsednikom uprave in generalnim direktorjem Krke, g. Jožetom Colaričem (skrajno desno) in dr. Alešem Rotarjem, članom uprave, direktorjem Razvoja in proizvodnje zdravil ter predsednikom Sveta Sklada Krkinih nagrad (skrajno levo).