Novinarska konferenca Osnovne šole Savsko naselje Svet24.si

Učenci vdrli v e-redovalnico; že lani so si ...

domen prešeren mediaspeed Svet24.si

Drugi tir gradi tudi dobavitelj spornih mask v ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Urška Klakočar Zupančič Reporter.si

Afera falcon: poglejte, kako luksuznemu hotelu na ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Zelenski se bo vključil v festival v soboto, 11. februarja Odkrito.si

Ker Sanremo ostaja Sanremo ... Ali pač?

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

Novice

V Krškem bodo uredili CKŽ

Piše: R.K.

Čas objave:
04.11.2022 08:14

V Krškem se v ponedeljek začanja popolna zapora Ceste krških žrtev med križiščem pri pokopališču in bencinskim servisom OMV.

Mestna občina Krško je skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo začela z ureditvijo vozišča glavne ceste G1-5, Cesta krških žrtev od križišča pri pokopališču do priključka pri TC Krško. Vrednost projekta znaša okoli 3,8 milijona evrov, od tega bo skoraj 2,3 milijone evrov zagotovila DRSI, nekaj več kot 1,5 milijona evrov pa Mestna občina Krško. V prvi fazi, ki se bo začela 7. novembra in zaključila predvidoma v začetku decembra 2022, bo postavljena popolna zapora ceste od križišča pri pokopališču do bencinskega servisa OMV.

Projekt se bo izvajal v šestih fazah in bo trajal vse do konca prihodnjega leta. Z izvedbo prve faze, od križišča pri pokopališču do bencinskega servisa OMV, bodo pričeli 7. novembra in zaključili predvidoma v začetku decembra 2022. Celoten projekt bo zajemal rekonstrukcijo glavne ceste v dolžini 1,235 km, rekonstrukcijo križišč, površin za pešce in kolesarje, avtobusnih postajališč s čakališčem, preureditev obstoječih cestnih priključkov, izgradnja nove fekalne kanalizacije, novih komunalnih vodov ter ureditev prometne opreme in signalizacije. Obvoz bo urejen, kot je razvidno iz priložene skice.