ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

V Krškem nameravajo primestna naselja združiti z mestom

Piše: STA

Čas objave:
25.10.2022 12:26

Mestna občina Krško je v okviru postopka določitve območja naselja Krško in imenovanja novih ulic v ponedeljek pripravila javni razpravi na temo združevanja primestnih naselij z mestom Krško. Udeleženci razprave so se z njenim namenom v glavnem strinjali, pripombe k omenjenem predlogu pa lahko oddajo v prihodnjih 15 dneh.

Gre za združevanje naselij oz. krajev Leskovec pri Krškem, Kremen, Trška Gora, Žadovinek, Loke in Veniše s Krškim, vsi polnoletni občani z njihovega območja pa lahko svoja mnenja, predloge in pripombe pisno in s pripisom Za predlog združevanja naselij v naselje Krško naslovijo na mestno občino, so na občini pojasnili za STA.

Mestna občina Krško sicer vodi postopek določitve območja naselja Krško in imenovanja novih ulic v mestni občini, in sicer z združevanjem naselij Krško, Leskovec pri Krškem, Kremen, Trška Gora, Žadovinek, Loke in Veniše. Vsa omenjena primestna naselja pa naj bi po obravnavanem predlogu združili v eno naselje oz. s Krškim, so navedli na občini.

Prednost navedene združitve je predvsem učinkovitejša organizacija prostora in načrtovanih dejavnosti v prometu, šolstvu ter zdravstvu, posledično pa tudi vodi do razvojno in funkcijsko močnejšega središča občine, so dodali.



Ker je o predlogu za določitev območja naselja Krško in za imenovanje novih ulic potrebno opraviti predhodno posvetovanje v omenjenih naseljih, pa so pripravili javno razpravo.

Največ pripomb sicer pričakujejo zaradi posledičnega spreminjanja naslov oz. podatkov bivanja občanov ali delovanja pravnih oseb.

Celotna vsebina predloga z elaboratom, s predpisanimi mnenji in potrdili državnih organov ter predlog občinskega odloka so na vpogled na oddelku za urejanje prostora in varstvo okolja Mestne občine Krško. Tam posredujejo tudi vse informacije v zvezi z nameravanimi spremembami, so še sporočili s krške občine.