sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Stankica Njena.si

Sanjska Stankica osupnila z golo podobo na ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Krško

V Krškem nameravajo primestna naselja združiti z mestom

Piše: STA

Čas objave:
25.10.2022 12:26

Mestna občina Krško je v okviru postopka določitve območja naselja Krško in imenovanja novih ulic v ponedeljek pripravila javni razpravi na temo združevanja primestnih naselij z mestom Krško. Udeleženci razprave so se z njenim namenom v glavnem strinjali, pripombe k omenjenem predlogu pa lahko oddajo v prihodnjih 15 dneh.

Gre za združevanje naselij oz. krajev Leskovec pri Krškem, Kremen, Trška Gora, Žadovinek, Loke in Veniše s Krškim, vsi polnoletni občani z njihovega območja pa lahko svoja mnenja, predloge in pripombe pisno in s pripisom Za predlog združevanja naselij v naselje Krško naslovijo na mestno občino, so na občini pojasnili za STA.

Mestna občina Krško sicer vodi postopek določitve območja naselja Krško in imenovanja novih ulic v mestni občini, in sicer z združevanjem naselij Krško, Leskovec pri Krškem, Kremen, Trška Gora, Žadovinek, Loke in Veniše. Vsa omenjena primestna naselja pa naj bi po obravnavanem predlogu združili v eno naselje oz. s Krškim, so navedli na občini.

Prednost navedene združitve je predvsem učinkovitejša organizacija prostora in načrtovanih dejavnosti v prometu, šolstvu ter zdravstvu, posledično pa tudi vodi do razvojno in funkcijsko močnejšega središča občine, so dodali.Ker je o predlogu za določitev območja naselja Krško in za imenovanje novih ulic potrebno opraviti predhodno posvetovanje v omenjenih naseljih, pa so pripravili javno razpravo.

Največ pripomb sicer pričakujejo zaradi posledičnega spreminjanja naslov oz. podatkov bivanja občanov ali delovanja pravnih oseb.

Celotna vsebina predloga z elaboratom, s predpisanimi mnenji in potrdili državnih organov ter predlog občinskega odloka so na vpogled na oddelku za urejanje prostora in varstvo okolja Mestne občine Krško. Tam posredujejo tudi vse informacije v zvezi z nameravanimi spremembami, so še sporočili s krške občine.