Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško

V Krškem Posavski jedrski forum

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.06.2015 14:15

V Krškem bo danes regionalni forum časnika Finance, na katerem bodo med drugim spregovorili o odpadkih in drugi komunalni problematiki ter o gradnji energetske in infrastrukture na reki Savi.

Vodstveni odbor Posavskega jedrskega lokalnega partnerstva, vabi vso zainteresirano javnost, lokalne in regionalne skupnosti ter organizacije na Posavski forum, ki bo danes ob 17. uri v dvorani Kulturnega doma Krško.

Dogodek organizira Akademija Finance v sklopu nove strateške zasnove slovenske energetike. Kaj to pomeni za Posavje? Kaj za posavsko energetiko? Kakšna bo prihodnost jedrske energije v Sloveniji? Dogodek je za nas zelo pomemben sploh v luči nedavno predstavljenega Predloga usmeritev za pripravo Energetskega koncepta Slovenije, kjer se izrazito favorizira jedrska energija, kar v prihodnosti pomeni NEK2 v Krškem.


Dogodek Posavski forum je brezplačen in bo vključeval tudi druge teme. O komunalni problematiki, odlagališčih odpadkov, gradnji elektrarn na spodnji Savi in še o čem. Na forumu bosta sodelovala državna sekretarja Tanja Bogataj z ministrstva za okolje in prostor ter Klemen Potisk z ministrstva za infrastrukturo. Z lokalne strani pa Miran Stanko, župan občine Krško, Ivan Molan, župan občine Brežice, ter Aleksander Zupančič, direktor JP Komunala Brežice.
 

Predsednik zveze ekoloških gibanj Karel Lipič, o forumu


Lipič o tem, komu je forum namenjen