Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Se bo Indira Ekić v Slovenijo vrnila zaročena?

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Novice Krško/Brestanica

V Krškem projekt za okrepitev zaposlovanja mladih

Piše: STA

Čas objave:
11.06.2020 11:22

Mladinski center Krško je na gradu Rajhenburg nad Brestanico danes pripravil uvodno konferenco projekta Mladi v praksi, s katerim želijo okrepiti zaposlovanje mladih Posavcev oz. omogočiti njihovo trajno vključevanja na trg dela. Skoraj 180.000 evrov vreden podvig sta prek razpisa denarno podprla Evropski socialni sklad in država.

Po podatkih Mladinskega centra Krško so se tega poldrugo leto trajajočega projekta za opolnomočenje mladih, "da postanejo najboljše verzije samih sebe", lotili skupaj s konzorcijskima partnerjema oz. s Celjskim mladinskim centrom in z Mladinskim centrom BIT iz Črnomlja.

Pripravili bodo usposabljanja, na katerih bodo udeleženci prek "posebnega" stika z delodajalci, t. i. mreženja in inovativnih vsebin ter pristopov spoznavali sebe in svoje zmožnosti ter se opremili z znanjem za učinkovito nastopanje na trgu dela.

Sodelovanje na okroglih mizah z odgovornimi na področju zaposlovanja pa jim bo omogočilo okrepljeno sodelovanje pri oblikovanje ukrepov za mlade ter razvoju širše skupnosti, so dodali.

Med projektnimi cilji so krški mladinci navedli, da nameravajo do srede septembra prihodnje leto v usposabljanje z inovativnimi vsebinami vključiti 40 nezaposlenih posameznikov, starih od 15 do vključno 29 let, iz savinjske in posavske statistične regije ter iz jugovzhodnega dela države. Ob koncu projekta si obetajo zaposlitev najmanj 65 odstotkov oz. vsaj 26 udeležencev.

"Vse udeležence projekta nameravamo vključiti v platformo beleženja kompetenc pridobljenih skozi prostovoljsko delo in v praktični preizkus preko prostovoljnega mladinskega dela. Preko organizacije okroglih miz z odločevalci pa vključiti vse udeležence projekta tudi v aktivno podajanje pobud za spremembe ukrepov za zaposlovanje mladih," so še zapisali v Mladinskem centru Krško.

Pripravljavci projekta Mladi v praksi so tega prijavili na javni razpis za krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Razpis je bil namenjen spodbujanju inovativnih oblik mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, vplival naj bi tudi na področje mladinskega dela in mladinske politike.