Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

V Krškem sprejeli rebalans proračuna in nove cene vrtcev

Piše: R.K.

Čas objave:
24.04.2023 09:08

Svetniki in svetnice Občinskega sveta Mestne občine Krško so na 4. redni seji med drugim sprejeli so zaključni račun proračuna za leto 2022 in 2. rebalans proračuna za leto 2023. Določili so tudi nove cene vrtcev in potrdili prejemnike nagrad ob prazniku Mestne občine Krško.

Sprejem zaključnega računa za leto 2022 in 2. rebalans proračuna za leto 2023

Občinski svetniki so na svoji 4. redni seji v tem mandatu sprejeli zaključni račun proračuna za leto 2022. Sprejeli so 2. rebalans proračuna za leto 2023, ki med drugim predvideva zvišanja proračunski postavk za prometno signalizacijo, vzdrževanje parkov in zelenic, električno energijo za javno razsvetljavo, vzdrževanje in obnovo cest in investicije in investicijsko vzdrževanje v osnovnih šolah.

Nove cene vrtcev in nov oddelek v Vrtcu Krško

Na seji so potrdili tudi nove cene vrtcev. Med razlogi za povišanje cen vrtcev so povišanje plač zaposlenih v vrtcih, povišanje materialnih stroškov – električna energija in stroški energenta ter povišanje stroškov prehrane. Povišane cene vrtcev začnejo veljati z aprilom. Na pobudo staršev, ki so zaradi rojstva otroka po roku za oddajo prijave v vrtec posledično ostali brez varstva, so na Mestni občini Krško podali predlog o odprtju novega oddelka v Vrtcu Krško. Zaradi povečanega obsega dela je bila tako potrebna sprememba sistemizacije dela v Vrtcu Krško, ki so jo občinski svetniki sprejeli.

Umik točke o delovanju gospodarskih javnih služb

Na pobudo svetnice Ivanke Černelič Jurečič se je izvedlo glasovanje o umiku točke o delovanju gospodarskih javnih služb. Med razlogi je navedla, da gre za izjemno pomembno točko, posledično veliko gradiva in ga občinski svetniki v štirinajstih dneh od prejema gradiva do seje enostavno niso mogli predelati in se dovolj opolnomočiti za odločanje o obravnavanih tematikah. Vabilo na sejo so namreč svetniki prejeli 6. 4. 2023. Hkrati pa je Mestna občina Krško ravno zaradi pomembnosti točne dnevnega reda dne 11. 4. 2023 za vse svetnike pripravila dodatno obrazložitev, kjer so bili prisotni tudi predstavniki družbe Kostak d. d. kot izvajalke koncesijske pogodbe. Zbranim svetnikom so obrazložili Letni program dejavnosti gospodarskih javnih služb za leto 2023 in podali pojasnila na morebitne nejasnosti, ki so se porajale svetnikom. Na sestanku je bilo izmed 30 svetnikov Občinskega sveta Mestne občine Krško prisotnih 19 svetnikov in en član Odbora za komunalno infrastrukturo.

Prejemniki priznanj Mestne občine Krško za leto 2023

Občinski svetniki so na seji odločali tudi o prejemnikih priznanj Mestne občine Krško za leto 2023. Veliki znak Mestne občine Krško prejmejo Dušan Vodlan in Društvo Sonček Posavje, znak Mestne občine Krško Mlin Katič, d. o. o. in Simfonični orkester Glasbene šole Krško. Podelili bodo štiri priznanja Mestne občine Krško, ki jih prejmejo Sonja Levičar, Tatjana Uduč, Matjaž Gomilšek in Aleš Suša.

V letu 2023 bodo podelili 14 jubilejnih priznanj. Priznanja prejmejo Prostovoljno gasilsko društvo Brestanica, Gledališka sekcija DKD Svoboda Senovo, Prostovoljno gasilsko društvo Raka, Klub posavskih študentov, Prostovoljno gasilsko društvo Drnovo, Zveza prijateljev mladine, Društvo gluhih in naglušnih Posavja, Športno društvo Dolenja vas, Turistično društvo Senovo, Apolon d.o.o, Območno združenje slovenskih častnikov Krško, Vzorec Raka d.o.o, Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem in DS Smith Slovenija, d.o.o..

Priznanja bodo podeljena na slavnostni akademiji 7. junija 2023 v Kulturnem domu Krško.