Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Krško

V Krškem začasno rešili prostorsko stisko OŠ dr. Mihajla Rostoharja

Piše: STA

Čas objave:
26.05.2021 11:03

V Občini Krško so našli začasno rešitev za prostorsko stisko krške Osnove šole dr. Mihajla Rostoharja, ki skrbi za vzgojo in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami. Občina in šola sta na krškem Vidmu za pet let najeli enostanovanjsko hišo, kjer bo dovolj prostora za štiri oddelke posebnega programa s skupaj 26 učenci z učitelji in varuhi.

Na krški občini so poudarili, da gre za začasno premostitev prostorske stiske oziroma za njeno rešitev do izgradnje nove šolske stavbe v mestnem jedru.

oš-dr.-mihajla-rostoharja-z-dodatnimi-prostori
OŠ dr. Mihajla Rostoharja z dodatnimi prostori
Občina Krško

Občina Krško je sicer za premostitveno naložbo namenila skupaj nekaj manj kot 110.000 evrov lastnega denarja. Glede najemnine, ki mesečno nanese nekaj manj kot 300 evrov, pa sta se občina in najemodajalka dogovorili o pobotu z vlaganji v stavbo. Občina in Osnovna šola dr. Mihajla Rostoharja sta v omenjeni stavbi v zadnjih mesecih uredili učilnice in učno stanovanje s kuhinjo, dnevno sobo ter kopalnico. Naložba je obsegala še nakup opreme, prenovo električnih in strojnih napeljav, stavbnega pohištva in talnih oblog ter zunanjo ureditev z ureditvijo dostopne poti in parkirišča.

oš-dr.-mihajla-rostoharja-z-dodatnimi-prostori
OŠ dr. Mihajla Rostoharja z dodatnimi prostori
Občina Krško

Ravnateljica Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja Barbara Smolej Fritz je povedala, da so z novimi prostori "pridobili novo širino, predvsem pa možnost za opolnomočenje naših starejših učencev, ki se poleg ostalega soočajo tudi z znižanimi prilagoditvenimi funkcijami oz. spretnostmi". Z novimi prostori pa lahko pedagogi poleg ohranjanja in poglabljanja že pridobljenega znanja pomembno vplivajo in razvijajo znanje, spretnosti in veščine, ki njihovim učencem tlakujejo pot v lažje in spretnejše vključevanje v vsakodnevno življenje, je dodala ravnateljica.

oš-dr.-mihajla-rostoharja-z-dodatnimi-prostori
OŠ dr. Mihajla Rostoharja z dodatnimi prostori
Občina Krško

S tem na eni strani krepijo sprejetost oseb s posebnimi potrebami in na drugi samostojnejše, kakovostnejše in bogatejše življenje učencev, je še poudarila Smolej Fritzeva. Občina Krško sicer zadnja leta načrtuje gradnjo in selitev Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja v krško staro mestno jedro.