hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

V letošnjem letu popolna obnova dveh kilometrov občinskih cest

Piše: R.K.

Čas objave:
18.02.2022 13:28

Občina Mokronog-Trebelno bo v letošnjem letu obnovila skupaj dva kilometra občinskih cest – nekaj manj kot kilometer v Mokronogu in dober kilometer na Trebelnem. Pogodbo so z izbranim izvajalcem podpisali dopoldne.

Župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver je podpisal pogodbo za gradnjo cestne infrastrukture v letošnjem letu v višini 745 tisoč evrov: »Skozi naših 43 naselij vodi 154 kilometrov občinskih cest. Letno jih povprečno obnovimo približno dva kilometra in pol. Želja je vedno več, kot je možnosti, a trudimo se, da popravimo vsaj tiste najbolj kritične odseke. Zavedamo se, da je varnost na cesti povezana z vzdrževanjem in posodabljanjem cestne infrastrukture, hkrati pa smo zanjo odgovorni tudi vozniki, ki moramo svojo vožnjo prilagoditi razmeram. Verjamem, da bomo z načrtovano naložbo doprinesli k bistveno večji varnosti vseh udeležencev v prometu na območju naše občine.«

V sklopu podpisane pogodbe bodo uredili Gubčevo cesto v Mokronogu, in sicer od križišča v središču naselja pri Majcnovi hiši do križišča proti Žalostni Gori, oba priključka javne poti tako proti dolini kot proti Pugledu ter proti župnišču in Žalostni gori. Obstoječo cesto bodo rekonstruirali, poskrbeli za odvodnjavanje in kanalizacijo, zgradili pločnik in javno razsvetljavo ter preplastili celotni odsek v skupni dolžini 900 metrov. Na Trebelnem pa bodo obnovili, razširili in preplastili cesto med Češnjicami-Reber in Bognečo vasjo v skupni dolžini 1100 metrov. Dela naj bi bila zaključena do konca septembra letos.

Na javnem razpisu je bilo kot najugodnejši ponudnik za letošnja vlaganja v gradnjo cestne infrastrukture v Občini Mokronog-Trebelno izbrano podjetje Komunalne gradnje iz Grosuplja. Pogodbo je danes podpisal direktor Viktor Dolinšek.

Anton Maver po podpisu pogodbe