Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

dragic slovenija sekulic mm Ekipa24.si

Noro! Glejte, kaj je Dragić po dolgem času ...

mr-bean, rowan-atkinson, blackadder, johnny-english Odkrito.si

Rowan Atkinson proti čebeli

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice Straža

V Lokah dobili nov vodovod in več pridobitev

Piše: R.K.

Čas objave:
05.04.2022 11:37

V Lokah v občini Straža bodo popoldne predali svojemu namenu nov vodovod in novo površino namenjeno pešcem ob lokalni cesti skozi naselje. Skupni znesek investicij znaša 379.000 evrov.

V okviru projekta so zgradili dobrih 500 metrov vodovodnega omrežja od lokalne ceste Zalog - Straža s podvrtanjem pod železniškim tirom, po lokalni cesti skozi naselje Loka s podvrtanjem pod vodotokom reke Krke zahodno od lesenega mostu ter v nadaljevanju do regionalne ceste v zaselku Volavče. Tu so obnovili še 270 metrov sekundarnega vodovoda ter vse individualne priključke stanovanjskih hiš. Poleg vodovoda so uredili novo cestno razsvetljavo in postavili 14 svetilk. Vse od nivojskega železniškega prehoda do naselja Loke pa so posodobili tudi površine namenjene pešcem v dolžini 170 m ter zgradili novo kanalizacijo za padavinske vode v dolžini 120 metrov. Lokalna cesta in javne poti v naselju Loke so dobile novo asfaltno prevleko, dodatno so asfaltirali še 180 m makadamskih javnih poti. Župan Dušan Krštinc je ob tem povedal: «Gre za bistveno izboljšanje kakovosti življenja v tem kraju, izboljšanje prometne varnosti za vse udeležence v prometu, površine pešcem omogočajo več udobja in varnosti, javna razsvetljava pa je še posebej pomembna za same domačine.«

V sodelovanju s Slovenskimi železnicami so v celoti obnovili tudi nivojski železniški prehod, ki je izveden z gumi ploščami, izboljšala pa se je tudi varnost prehajanja pešcev čez omenjeni prehod. Skupna vrednost investicije znaša 378.895,00 € z DDV, Občina Straža pa jo je v celoti pokrila iz občinskega proračuna.

Dela je v dobrih štirih mesecih izvedlo podjetje CGP d.d iz Novega mesta s podizvajalci Primož Pugelj s.p., Komunala Novo mesto d.o.o in Gregorič elektromehanika d.o.o.. Gradbeni nadzor nad investicijo je izvajalo podjetje S&K d.o.o. iz Novega mesta, koordinacijo varnosti in zdravja na gradbišču pa podjetje LERO d.o.o. iz Šentjerneja.

Iz Občine Straža še sporočajo, da bodo v petek, 8. aprila 2022, od 16. do 18.ure izvedli veliko čistilno akcijo na območju celotne občine. Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot obiskovalce občine Straža ter prispevati k ozaveščanju in s tem tudi k večji kakovosti življenja. Dejavnosti bodo usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij reke Krke, okolice naselij in prometnic. Akciji se bodo na pobudo občine pridružili še osnovnošolci OŠ Vavta vas, gasilci PGD Vavta vas in PGD Dolenja Straža, turistično društvo Straža, člani športnega društva Breza, rafting kluba, ribiči, upokojenci in člani združenja borcev. Občina bo poskrbela za postavitev zabojnikov kamor bodo lahko občani odložili odpadke, ki jih bodo zbrali v sklopu čistilne akcije. Zaključek z malico za vse udeležence akcije bo ob 18.uri pred gasilskih domom v Straži.