Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Šentjernej

V Maharovcu gradijo za večjo varnost

Piše: Dolenjski list, L. Markelj

Čas objave:
03.01.2020 08:58

V Maharovcu se je nedavno začela izvajati dolgo načrtovana investicija – gradnja avtobusnih postajališč, pločnika ter nove ceste proti Dolenjem Maharovcu.

Na to so krajani Gorenjega Maharovca že leta opozarjali občino Šentjernej in vse odgovorne, saj so se bali za varnost zlasti otrok, ki so hodili tja do avtobusnega postajališča, kjer so ob zelo prometni državni cesti, kjer so avtomobili švigali tudi krepko preko dovoljenih 90 kilometrov na uro, vstopali na šolski avtobus dobesedno na cesti. 

Naložba obsega gradnjo obojestranskih avtobusnih postajališč, pločnikov, javne razsvetljave, zavijalnih pasov, otokov za umirjanje prometa ter nov priključek proti Dolenjem Maharovcu - šlo bo za pravokotno priključevanje na regionalno cesto, uvoz proti gostilni Turk je že izveden po tem projektu.

Kot pojasnjuje Janez Hrovat iz občinske uprave občine Šentjernej, večina investicije, ki jo dela izbrani izvajalec del, to je novomeško podjetje CGP, poteka po državni cesti, zato je nosilec projekta Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI). Občina je sofinancer za lokalno cesto. Vrednost investicije po javnem naročilu znaša dobrih 532 tisoč evrov z DDV, od česar občina plača dobrih 112.600 evrov. Poleg deleža v gradbenih delih je občina plačala vso projektno dokumentacijo, dolžna pa je odkupiti še vsa zemljišča, uporabljena za gradnjo -to bo predvidoma stalo 9.600 evrov. Več o naložbi lahko preberete tukaj