Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

V Metliki prejeli proračun

Piše: R.K.

Čas objave:
17.12.2021 12:54

Včeraj so se v Kulturnem domu Metlika, na svoji 20. redni seji sestali člani Občinskega sveta Občine Metlika. Za obravnavo dnevnega reda, ki je obsegal 10 točk, so potrebovali dobri dve uri.

Po sprejemu zapisnika prejšnje redne seje, so se člani občinskega sveta najprej seznanili z razmerami oziroma stanju v Zdravstvenem domu Metlika in o njihovem delu v času epidemije COVID-19. Nato so obravnavali in sprejeli Elaborat o oblikovanju cene storitev gospodarske javne službe – zbiranje komunalnih odpadkov.

Sledila je prva obravnava proračuna občine za leto 2022. Po daljši razpravi je bil proračun v prvi obravnavi tudi sprejet. Druga obravnava proračuna je predvidena v mesecu januarju prihodnjega leta, zato bo izvrševanje proračuna za leto 2022 potekalo na podlagi sklepa o začasnem financiranju Občine Metlika v obdobju januar – marec 2022 oziroma do sprejeetja proračuna za leto 2022.

Sprejet je bil sklep o višini točke za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, ki v letu 2022 ostaja nespremenjena v primerjavi z letom 2021. Sprejeta je bila tudi informacija o stanju komunalne opreme po naseljih in ulicah na območju občine Metlika za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v letu 2022.

V sklopu kadrovskih zadev je bil zaradi podane odstopne izjave do izteka mandatne dobe imenovan član Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter član Odbora za gospodarstvo, finance in premoženje. Imenovali so tudi nadomestnega predstavnika ustanovitelja v Svetu javnega zavoda Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika.

Sprejeti sta bili še dve premoženjsko pravni zadevi.