Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Metlika

FOTO: V Metliki preurejen del poslovne cone Pri pildu

Piše: STA

Čas objave:
24.11.2017 09:55

V poslovni coni Pri pildu na metliškem zahodnem obrobju so danes odprli komunalno preurejeni del, ki mesto zagotavlja dodatnim petim podjetjem.

Naložba je skupaj z davkom stala skoraj pol milijona evrov, 85 odstotkov denarja je metliška občina dobila z javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo.

Metliški župan Darko Zevnik je povedal, da gre za naložbo prvega dela širjenja in dodatnega komunalnega urejanja omenjene cone ob regionalni cesti proti Novemu mestu, ki je obsegala gradnjo približno 350-metrskega cestnega odseka s pločnikom in z javno razsvetljavo, gradnjo 310-metrske meteorne in 300-metrske fekalne kanalizacije ter še 260-metrskega vodovodnega odseka.

Z navedeno naložbo so dobili dodatnih pet popolnoma opremljenih gradbenih parcel v velikosti 3500 kvadratnih metrov. Za tri od teh naložbeniki že čakajo na gradbeno dovoljenje, za preostali dve parceli pa se z morebitnimi naložbeniki že dogovarjajo.



Širjenje in urejevanje omenjenega območja bodo še nadaljevali in se pri tem prilagajali potrebam ter povpraševanju. Prihodnje leto tam načrtujejo gradnjo navezovalne ceste in asfaltno preplastitev parkirišča za tovorna vozila. Dokončno naj bi ga uredili predvidoma do leta 2026 in v končnem delu del območja Pri pildu namenili tudi stanovanjskim površinam.

Občina je sicer prve korake za večstopenjsko urejanje omenjenega storitveno-poslovnega območja v preteklih letih začela z izdelavo potrebnih prostorskih in projektnih dokumentov. Izvedla je tudi parcelacijo zemljišč in poskrbela za nasipavanje, s katerim so poslovni coni namenjeno površino zravnali v ploščad, je še povedal Zevnik.

Metliški župan Darko Zevnik o obrtni coni